Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger kruispunt voor Bilzersteenweg x Keversstraat

Veiliger kruispunt voor Bilzersteenweg x Keversstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N730

Wat en waarom?

Aangepaste voetgangersoversteekplaats en kruispunt 

AWV werkt aan het kruispunt van de Bilzersteenweg met de Keversstraat, nabij de ringweg in Tongeren. De voetgangersoversteekplaats wordt zuidelijker ingericht, ter hoogte van de aantakking met de Keversstraat. Er komen geleidingstegels om de toegankelijkheid te bevorderen en er wordt een plantvak aangebracht om wildparkeren aan het kruispunt tegen te gaan. 

Verder wordt de aansluiting van de Keversstraat op de Bilzersteenweg aangepakt. Die komt meer haaks te liggen mét een stopstreep, om gemotoriseerd verkeer komende uit de Keversstraat verplicht te doen stoppen en voorrang te laten verlenen aan andere weggebruikers. In een latere fase zal deze voetgangersoversteekplaats ook voorzien worden van punctuele ledverlichting. 

Door deze aanpassingen wordt het kruispunt nabij GO! Atheneum Tungrorum - Campus Plinius overzichtelijker voor alle weggebruikers en zo gaat de veiligheid in de schoolomgeving erop vooruit.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 7 augustus en worden gecombineerd met de werken aan de Oude Kerkhofweg. Ze worden tijdens de schoolvakantie en buiten de spitsuren, tussen 9 en 15 uur, uitgevoerd om de hinder te beperken. Eerst werkt men aan de oostzijde (oneven huisnummers) van de Bilzersteenweg. De werken duren een 4-tal weken.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Fietsers kunnen met de fiets aan de hand de werfzone passeren en een lokale omleidingsroute volgen. 
  • Verkeer komende van Hoeselt wordt tussen 9 en 15 uur op de Bilzersteenweg omgeleid over de Cesarlaan naar de Hasseltsesteenweg (N20). Doorgaand verkeer op de steenweg richting Hoeselt blijft mogelijk aan een vertraagde snelheid. 
  • De (inpandige) garages in de werfzone blijven bereikbaar, maar in- en uitrijden kan mogelijk minder vlot verlopen.
  • Er geldt een plaatselijk parkeerverbod in en rond de werfzone.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier