Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige oversteekplaats aan Bilzersteenweg x Oude Kerkhofweg

Veilige oversteekplaats aan Bilzersteenweg x Oude Kerkhofweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N730

De oversteekplaats voor fietsers en voetgangers aan de kruising van de Bilzersteenweg met de Oude Kerkhofweg in Tongeren wordt heringericht.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers

De aansluiting van de Oude Kerkhofweg op de Bilzersteenweg (N730) wordt aangepast zodat het verkeer, dat de Oude Kerkhofweg indraait, afgeremd wordt. Er worden twee parkeerplaatsen opgeheven en vervangen door een veilig voetpad en groenzones. Het verkeer komende uit de Oude Kerkhofweg, wordt verplicht tot stilstand gebracht aan de nieuwe stopstreep, alvorens de Bilzersteenweg op te rijden. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil met de herinrichting van deze oversteekplaats de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor zachte weggebruikers, in de schoolomgeving Sibbo OV4 Campus Tungri verhogen. 

Verplaatsing oversteekplaats aan Bilzersteenweg

Door de nieuwe aansluiting van de Oude Kerkhofweg op de Bilzersteenweg (N730) komt er een zone vrij voor de nieuwe voetgangers- en fietsoversteekplaats die met markeringen en een borduur veilig ingericht kan worden. 

De huidige oversteekplaats op de Bilzersteenweg (N730) wordt zo’n 25 meter verplaatst richting Tongeren centrum. Scholieren zullen bijgevolg op deze locatie slechts één keer de weg dienen over te steken om de school te bereiken. 

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 7 augustus en worden gecombineerd met de werken aan de Keversstraat. Ze worden tijdens de schoolvakantie en buiten de spitsuren, tussen 9 en 15 uur, uitgevoerd om de hinder te beperken. Eerst werkt men aan de oostzijde (oneven huisnummers) van de Bilzersteenweg. De werken duren een 4-tal weken.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Fietsers kunnen met de fiets aan de hand de werfzone passeren en een lokale omleidingsroute volgen. 
  • Verkeer komende van Hoeselt wordt tussen 9 en 15 uur op de Bilzersteenweg omgeleid over de Cesarlaan naar de Hasseltsesteenweg (N20). Doorgaand verkeer op de steenweg richting Hoeselt blijft mogelijk aan een vertraagde snelheid. 

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier