Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger en vlotter verkeer op kruispunt Naamsesteenweg / Sint-Lambertusstraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N251

Werken tot aan bouwverlof

Volgens de huidige planning starten de werken vanaf 12 april.  Op 7 juli 2021, vlak voor de start van het bouwverlof zullen de werken afgerond zijn.

Verkeer blijft rijden op Naamsesteenweg, enkel uitrijden vanuit Sint-Lambertusstraat mogelijk.

Het verkeer zal via versmalde rijstroken steeds in beide richtingen op de Naamsesteenweg kunnen doorrijden. Het oude fietspad en de rijweg worden aan de bushalte richting Leuven ingenomen. De Lijn informeert reizigers via de digitale routeplanner over een mogelijke tijdelijke halte voor halte 'station heverlee' in de richting van Leuven.

Er is door de werken een beperkte bewegingsruimte voor wagens die via de spooroverweg oversteken richting Leuven. Vanuit de Sint-Lambertusstraat kan het verkeer al een aantal weken opnieuw linksaf rijden richting Leuven, want voordien was enkel rechtsaf richting Blanden/Namen mogelijk.  De Sint-Lambertusstraat links inrijden vanop de Naamsesteenweg is vanaf de start van de werken uitgesloten.

Omleiding voor lokaal autoverkeer vanuit de Sint-Lambertusstraat, omwille van zondagsmarkt op het Lodewijk Engelbertus van Arenbergplein in Heverlee

Tijdens de eerste 14 dagen, in de voorbereidende fase (0) van de werken (tot einde april) kan autoverkeer vanuit de Sint-Lambertusstraat nog uitrijden in beide richtingen naar Leuven en Blanden. Dit wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Vanaf 21 april, wanneer er gestart wordt aan de aanpassing van de bushalte en het fietspad, geldt er voor lokaal autoverkeer een omleiding tot het einde van de werken. Enkel het uitrijden vanuit de Sint-Lambertusstraat richting Blanden blijft mogelijk tot aan het einde van de werken.

  • Vanuit Leuven: omleiding via Kardinaal Mercierlaan - Kantineplein - Jules Vandenbemptlaan
  • Vanuit Blanden/Namen: omleiding via de Leopold III-laan - Hertog Engelbertlaan - Jules Vandenbemptlaan

Voor doorgaand verkeer blijft de Naamsesteenweg open met versmalde rijstroken. 

Lokale omleidingen vanuit Leuven en Namen van en naar werfzone Sint-Lambertusstraat x Prins De Lignestraat

Omleiding voor fietsers richting Leuven 

Fietsers vanuit Namen/Blanden worden omgeleid via de Hertogstraat en de Groenstraat tot aan de Naamsesteenweg (N251). Fietsers vanuit Leuven krijgen een aparte fietsstrook naast de versmalde rijstrook richting Namen.

Omleidingskaart Naamsesteenweg fietsers vanuit Blanden/Namen en enkel rechtsaf vanuit Sint-Lambertusstraat