Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger en vlotter verkeer op kruispunt Naamsesteenweg / Sint-Lambertusstraat

Veiliger en vlotter verkeer op kruispunt Naamsesteenweg / Sint-Lambertusstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N251

UPDATE 09/06/2020: Door aanpassingen in de planning van werven tijdens de Coronamaatregelen kan de aannemer niet starten in de zomer van 2020. Deze werken worden daarom uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Zodra we meer weten over de exacte timing en maatregelen voor het verkeer, communiceren we dit via deze webpagina. Omwonenden krijgen dan tijdig een brief in de bus.

Wat en waarom?

Vlottere doorstroming op Naamsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant werkzaamheden op de Naamsesteenweg (N251) ter hoogte van de Sint-Lambertusstraat in Heverlee. De aanpassingen zijn nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Momenteel is er op de Naamsesteenweg voor verkeer vanuit Namen geen afslagstrook om linksaf te slaan naar de Sint-Lambertusstraat. Voertuigen die naar links willen afslaan, moeten daarom wachten op de rijstrook voor het verkeer dat rechtdoor rijdt. Dit zorgt voor vertragingen op de Naamsesteenweg tijdens de ochtend- en avondspits. 

Afslagstrook naar Prins de Lignestraat

Op basis van studies is beslist de huidige verkeerssituatie aan te passen. Links afslaan naar de Sint-Lambertusstraat wordt na de werken niet langer mogelijk. In plaats daarvan moet het verkeer verderop links afslaan naar de Prins de Lignestraat. Ter hoogte van deze straat wordt een afslagstrook aangelegd waar het verkeer links af kan slaan, zonder het verkeer te vertragen. Om dit mogelijk te maken, moet er een gedeelte van de parkeerstrook langs de Naamsesteenweg in de richting van Leuven verdwijnen, van de bushalte ‘Heverlee Station' tot een tiental meter voorbij de Prins de Lignestraat. 

Situering Sint-Lambertusstraat Naamsesteenweg Leuven

Aanpassingen aan fietspaden en bushalte

Tegelijkertijd voert Wegen en Verkeer ook ingrepen uit om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. In de toekomst zal het fietspad richting Leuven achter de bushalte ‘Heverlee Station’ doorlopen. De bushalte zelf wordt ook aangepast. Zo kan de bus na het verlaten van de halte in een vlotte beweging rechtdoor rijden. 

Kruispunt Sint-Lambertusstraat veiliger voor fiets, bus en auto

Timing en impact?

Werken duren twee maanden

De werken zullen ongeveer twee maanden duren. Zodra we meer weten over de timing en hinder tijdens de werkzaamheden zullen we communiceren via deze webpagina en met brieven aan omwonenden.

 

 

Contacteer ons bij vragen

Heeft u nog vragen in verband met dit project? Dan kan u contact opnemen met ons via de onderstaande kanalen.

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website