Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietspaden langs Nieuwpoortsteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N17

Wat en waarom?

Aanleg van veilige fietspaden

Gemeente Koksijde en Wegen en Verkeer investeren in de heraanleg van de Nieuwpoortsteenweg (N396). De gewestweg wordt opnieuw aangelegd tussen het kruispunt met de Kinderlaan (N355) en de Hazebeekstraat in Oostduinkerke, een stuk van 2,8 kilometer.

Wat verandert er?

  • Veilige fietspaden: In plaats van smalle fietspaden naast de auto’s komen er bredere fietspaden, die met een groene zone zijn afgescheiden van het verkeer.
  • NIeuwe riolering: er komt een nieuwe, gescheiden riolering. In de toekomst worden afvalwater en regenwater apart afgevoerd. Het afvalwater gaat naar een zuiveringsinstallatie, het regenwater kan in de buurt opnieuw in de bodem sijpelen.
  • Comfortabele bushaltes: de bushaltes ‘Nieuwpoortsteenweg’ en ‘Watertoren’ worden opnieuw aangelegd. Er komt een bushokje en ze krijgen een verhoogd perron zodat iedereen er comfortabel op de bus kan stappen. 

Meer weten over het ontwerp? Kijk op het tabblad ‘Situatie na de werken’.

Na de werken fiets je langs een groene strook in plaats van naast de auto’s. © Gemeente Koksijde

De werken gebeuren in opdracht van de gemeente Koksijde. De Vlaamse overheid financiert het grootste deel van de werken door middel van subsidies. In totaal komt zo’n 4 miljoen euro uit Vlaamse subsidies, ruim 2 miljoen wordt betaald door de gemeente. In totaal kosten de werken zo’n 6,25 miljoen euro.

Timing en impact?

Hinder en fasering

Alle informatie over de actuele hinder en fasering is terug te vinden op de website van de gemeente Koksijde.