Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud tussen aansluiting E34 en Beverentunnel

Structureel onderhoud tussen aansluiting E34 en Beverentunnel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

R2

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tijdens de maanden mei, juni en juli 2024 structurele onderhoudswerken uit aan het wegdek van de R2, tussen de aansluiting met de E34 en de Beverentunnel. De werken vinden plaats op acht locaties en worden gespreid over tien verlengde weekends. Er geldt een omleiding per locatie.

Wat en waarom?

Vernieuwing wegdek 

Op acht verschillende locaties op de R2 zijn grondige herstellingen aan het wegdek nodig. Eerst breken we per locatie het wegdek op. Het weekend nadien volgt telkens de herstelling. We starten aan afrit Beveren (E34) en schuiven dan stukje per stukje op.

Om de hinder te beperken, voeren we de werken uit tijdens tien weekends wanneer de verkeersintensiteiten het laagst liggen. Dat betekent dat we tijdens bepaalde weekends op twee locaties tegelijk werken. De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden altijd volledig afgesloten en er geldt telkens een omleiding. ‘s Nachts doorheen de week neemt de aannemer geregeld een rijstrook in voor het slijpen van lussen in het wegdek.

Overzicht van de locaties. Klik op de kaart om te vergroten.

Wat zijn lussen in het wegdek?

Lussen zijn meetpunten in het wegdek waarmee het Vlaams Verkeerscentrum de hoeveelheid verkeer meet. Zo kan filevorming direct worden vastgesteld en de juiste informatie doorstromen naar de dynamische verkeers- en snelheidsborden boven de snelweg. Aangezien voor de werken op de R2 het volledige wegdek wordt afgebroken, verwijdert de aannemer ook de lussen en plaatst hij ze achteraf terug.

Totaalrenovatie Beverentunnel

In 2024 en 2025 voeren we een totaalrenovatie uit van de Beverentunnel. Dat project staat los van het structureel onderhoud op de R2. De projectteams houden uiteraard rekening met elkaars werken en zorgen ervoor dat de hinder maximaal wordt beperkt.

Timing en impact?

Hinder en omleidingen

Onder de pagina 'Hinder en Omleidingen' staat meer gedetailleerde informatie over de acht locaties en de bijhorende omleidingen.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier