Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud richting Stabroek tussen aansluiting E34 en Beverentunnel

Structureel onderhoud richting Stabroek tussen aansluiting E34 en Beverentunnel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

R2

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert ten vroegste vanaf mei 2024 een structureel onderhoud uit aan het wegdek van de R2 in de richting van Stabroek, tussen de aansluiting van de E34 en de Beverentunnel. De werken vinden plaats op vijf locaties en worden uitgevoerd tijdens zes weekends. Er geldt een omleiding per locatie.

Wat en waarom?

Vernieuwing wegdek duurt zes weekends

Op vijf verschillende locaties zijn herstellingen noodzakelijk. We werken steeds op twee locaties tegelijk, met uitzondering van het eerste en het zesde weekend. Eerst breken we per locatie het wegdek op. Het weekend nadien volgt telkens de herstelling. We starten aan afrit Beveren (E34) en schuiven dan stukje per stukje op richting de Beverentunnel.

Om de hinder te beperken, voeren we de werken uit tijdens zes weekends wanneer de verkeersintensiteiten het laagst liggen. De rijweg wordt tijdens de werkzaamheden altijd volledig afgesloten en er geldt telkens een omleiding. ‘s Nachts neemt de aannemer geregeld een rijstrook in voor het slijpen van lussen in het wegdek.

Wat zijn lussen in het wegdek?

Lussen zijn meetpunten in het wegdek waarmee het Vlaams Verkeerscentrum de hoeveelheid verkeer meet. Zo kan filevorming direct worden vastgesteld en de juiste informatie doorstromen naar de dynamische verkeers- en snelheidsborden boven de snelweg. Aangezien voor de werken op de R2 het volledige wegdek wordt afgebroken, verwijdert de aannemer ook de lussen en plaatst hij ze achteraf terug.

Totaalrenovatie Beverentunnel

Midden april 2024 starten we met een totaalrenovatie van de Beverentunnel. Dat project staat los van het structureel onderhoud op de R2. De projectteams houden uiteraard rekening met elkaars werken en zorgen ervoor dat de hinder maximaal wordt beperkt.

Timing en impact?

Hinder en omleidingen

Onder de pagina 'Hinder en Omleidingen' staat meer gedetailleerde informatie over de fasering van de werken, de vijf locaties en de omleidingen.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier