Overslaan en naar de inhoud gaan

Project 12: ombouw N49 tot snelweg tussen Damweg en A11

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Wat en waarom?

Vlotter en veiliger verkeer op de N49

De N49 wordt omgebouwd van een expresweg tot een autosnelweg. Dat gebeurt in deelprojecten. Dit deelproject bestaat uit de N49 tussen de A11 en de Damweg in Damme en Knokke-Heist.

  • Ombouw tot autosnelweg: we bouwen de N49 van de Damweg tot de A11 om tot een snelweg, zodat gemotoriseerd verkeer er vlot kan doorrijden. De maximumsnelheid verandert van 90 km/u naar 120 km/u. Om ervoor te zorgen dat gemotoriseerd verkeer er veilig kan rijden, leggen we de weg volledig opnieuw aan en zorgen we dat de bochten minder scherp zijn.

Waar staan we nu?

Voorontwerp uitwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het studiebureau werken aan de voorbereiding van dit deelproject. Het studiebureau maakte een verkeersveiligheidseffectbeoordeling (VVEB) op. Ze vergeleken daarvoor verschillende ontwerpkeuzes met elkaar. Met de resultaten koos ze voor een ontwerp. Nu werkt ze het voorontwerp verder uit. Een concrete startdatum is er nog niet, maar volgens de huidige planning starten de werken na 2028.

Elk project van Wegen en Verkeer doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voor de eerste spadesteek plaatsvindt. Lees op deze pagina meer over hoe we onze projecten aanpakken.