Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N31

Fase 1: weghelft richting kust (begin maart - 11 mei 2021) (UITGEVOERD)

Vanaf maandag 1 maart worden de doorsteken in de middenberm aangelegd. Dat zijn plaatsen waar het verkeer over de middenberm naar de andere weghelft wordt geleid.  Vanaf dan is er ernstige hinder op de N31. Het verkeer moet in beide richtingen over 1 rijstrook. In een eerste fase wordt de weghelft richting kust tussen Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371) aangepakt. 

Fase 2: weghelft richting E40 (12 mei - midden juli) (UITGEVOERD)

Vanaf woensdagochtend 12 mei tot midden juli werkt de aannemer op de Expresweg richting E40, van de aansluiting met de A11 tot de brug over Waggelwater. De werken van deze fase duren ook ongeveer twee maanden.

Fase 3: weghelft richting Zeebrugge (4 augustus - begin september)

Van woensdag 4 augustus tot begin september werkt de aannemer op de Expresweg ter hoogte van de tunnel onder de Koningin Astridlaan. Zowel het verkeer richting Zeebrugge (via A11) als richting E40 (via A17) ondervinden hierbij hinder. De werken van deze fase duren ongeveer één maand.

 

Verkeer over versmalde rijstroken

Tijdens fase 3 rijdt al het verkeer over de weghelft richting E40. In beide rijrichtingen is er slechts één rijvak beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.

 

Op- en afritten van Expresweg 

  • Richting Zeebrugge wordt de afrit Torhoutse Steenweg (N32) afgesloten van begin augustus tot begin september. Verkeer volgt een omleiding via de afrit Koningin Astridlaan om vervolgens de rotonde over te steken en via de Expresweg de Torhoutse Steenweg te bereiken.
  • In de richting E40 blijven tijdens fase 3 alle op- en afritten open voor het verkeer.
Werken Expresweg fase 3

De verkeerssituatie op het kaartje hierboven geldt van 4 augustus tot begin september 2021.

Fase 4: weghelft richting E40 (eind september - eind oktober)

Van eind september tot eind oktober werkt de aannemer op de Expresweg ter hoogte van de tunnel onder de Koningin Astridlaan. Zowel het verkeer richting Zeebrugge (via A11) als richting E40 (via A17) ondervinden hierbij hinder. De werken van deze fase duren ongeveer één maand.

 

Verkeer over versmalde rijstroken

Tijdens fase 4 rijdt al het verkeer over de weghelft richting Zeebrugge. In beide rijrichtingen is er slechts één rijvak beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

 

Op- en afritten van Expresweg 

  • Richting E40 wordt de afrit Koningin Astridlaan afgesloten van eind september tot eind oktober. Verkeer volgt een omleiding via de afrit Torhoutse Steenweg (N32) om vervolgens de weg parallel aan de Expresweg te volgen tot aan de Koningin Astridlaan. 
  • Het verkeer dat vanuit de Koningin Astridlaan en het winkelcomplex komt, kan de Expresweg blijven oprijden. 
  • In de richting Zeebrugge blijven tijdens fase 4 alle op- en afritten open voor het verkeer.
Werken Expresweg fase 4

De verkeerssituatie op het kaartje hierboven geldt van eind september tot eind oktober 2021.