Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N10

Fase 2 Basilieklaan
(maandag 4 juli - vrijdag 8 juli)

 • Waar? Werken op Basilieklaan tussen Oude Tiensebaan tot aan de rotonde richting Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel
 • Hinder? 
  • De werfzone wordt afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

    Met de gemeente is afgesproken dat klanten zich tijdens deze week kunnen parkeren op de parking van JH Het Boemelke. Op die manier zijn de handelaars het beste bereikbaar. De werfzone en zijstraten op de Basilieklaan zijn in deze fase niet toegankelijk met de wagen.

  • Fietsers worden ter hoogte van de start van de werf kant Mannenberg naar de noordzijde van de werfzone geleid. Fietsers steken daar het kruispunt met de Tiensestraat over en kunnen in beide richtingen via de Lelielaan, Prins Alexanderstraat en de Rozenstraat en de Molenstraat tot aan de rotonde van de Basilieklaan rijden. Opgelet, het is niet de bedoeling dat fietsers het kruispunt diagonaal oversteken!
    
  • Richting Rillaar/Aarschot loopt de omleiding voor het autoverkeer aan de zuidkant via de August Nihoulstraat - stukje Houwaartstraat - Oude Tiensebaan - Groenhoef en Schransstraat om richting E314 voor Aarschot of via de Schoonderbeukenweg centrum Rillaar te bereiken.
  • Richting Scherpenheuvel/Zichem loopt de omleiding aan de noordkant via de Molendreef, Maasstraat, Engelenberg, Weg Messelbroek, Steenweg op Scherpenheuvel en Molenstraat om Scherpenheuvel-centrum te bereiken.
  • Richting Diest rijdt op de Diestsesteenweg verder om dan via de Schransstraat de E314 te bereiken
    
  • Doorgaand en zwaar vrachtverkeer +3,5 ton wordt via de E314 geleid. (kaart volgt nog)
   • Richting Scherpenheuvel-Zichem en richting Rillaar/Aarschot (omleiding in beide richtingen) via het complex Bekkevoort (nr. 24) en dan via Staatsbaan (N2) - Oude Tiensebaan - kort stukje Houwaartstraat - August Nihoulstraat tot aan de Mannenberg (N10)

Inhaal afvalophaling huis-aan-huis Aarschot
op dinsdag 28 juni

Omwille van de werken afgelopen week, was er geen huis-aan-huis afvalophaling in de eerste werfzone op de Diestsesteenweg en Mannenberg. Op dinsdag 28 juni staat er voor de fracties P&K, PMD en GFT een inhaal afvalophaling gepland. Normaal gezien volgt op donderdag 30 juni in diezelfde week ook de restophaling. 

Afvalophaling PMD Basilieklaan blijft op maandag 4 juli 

In de werfzone van fase 2, tussen het tankstation aan Mannenberg/Oude Tiensebaan en de rotonde richting de basiliek van Scherpenheuvel, kan de ophaling van de PMD-zakken op maandag 4 juli gewoon plaatsvinden. Aan Ecowerf werd gevraagd om die dag al zo vroeg mogelijk (vanaf 6u) te starten met de afvalophaling op de Basilieklaan om de werken niet te hinderen. Houd er dus rekening mee dat u als omwonende de blauwe PMD-zak best zondagavond al buiten zet. 

Op de onderstaande omleidingskaart voor de tweede zone staan pijlen getekend achter auto's in een enkele richting. Dit is omdat we verkiezen dat mensen deze rijrichting voor Scherpenheuvel of rijrichting Aarschot aanhouden om teveel tegenliggend verkeer te voorkomen. Men mag dus wel in beide richtingen rijden, maar om veiligheidsredenen is er op sommige plaatsen eenrichtingsverkeer aangeduid in overleg met de gemeente.  Dit is op de Engelenberg bijvoorbeeld het geval. 

Lokale omleidingen tijdens de werken op de Basilieklaan in beeld

Omleidingen voor zwaar en doorgaand verkeer in beeld