Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken Diestsesteenweg/Mannenberg/Basilieklaan

Onderhoudswerken Diestsesteenweg/Mannenberg/Basilieklaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N10

Update 8/07/2022: De tweede fase van de werken op de Basilieklaan zijn deze namiddag volledig afgerond. De rijweg is al opengesteld, maar een mobiele werf werkt nog de laatste belijningen af. De voorbije week zorgden we voor een volledig nieuw wegdek in deze werfzone. Die werken gingen gepaard met heel wat hinder en ongemak. We willen de omwonenden en handelaars dan ook bedanken voor hun geduldige en constructieve medewerking. We willen nog meegeven dat de nieuwe rijweg nu wel nog wat ‘ingereden’ moet worden en er een tijdje nog dat typische ‘rolgeluid’ te horen zal zijn. Dat geluid vermindert na een aantal weken.

Wat en waarom?

Rijcomfort voor fietsers en auto’s

Wegen en Verkeer voert vernieuwingswerken uit op de N10, de verbinding tussen Aarschot en Scherpenheuvel. Tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel, een stuk van bijna vijf kilometer, krijgt zowel de rijweg als het fietspad een grondig onderhoud. Het wegdek krijgt een nieuwe onder- en bovenlaag asfalt en markeringen.  Ook de fietspaden aan beide kanten van de weg worden comfortabeler gemaakt. 

N10 Aarschot Scherpenheuvel

In maart kregen de fietspaden aan beide kanten van de weg al een betonherstelling waar nodig. In de eerste fase van de werken worden de oneffenheden over beide fietspaden weggewerkt en is het comfortabeler fietsen op een mooi vlak fietspad.  

Timing en impact?

Werken in juni en juli over 5 kilometer

Volgens de huidige planning duren de werken drie weken, van maandag 13 juni tot vrijdag 8 juli. De werken worden in twee werfzones opgesplitst en alle aansluitende zijstraten die naar de N10 leiden worden tijdens de werken afgesloten:

  • Zone 1- Diestsesteenweg-Mannenberg (maandag 13 juni - vrijdag 24 juni)
    Werken op de Diestsesteenweg en de Mannenberg tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Binnen de vier kilometer lange zone wordt er door de aannemer in fasen gewerkt aan de oneven en even kant.
     
  • Zone 2 - Basilieklaan (maandag 4 juli t.e.m. vrijdag 8 juli)
    Werken op de Basilieklaan vanaf het kruispunt met de Oude Tiensebaan tot aan de rotonde naar de basiliek in Scherpenheuvel. Deze werfzone is ongeveer een kilometer lang.

Omleidingen en hinder voor fiets-, auto- en busverkeer

Het verkeer tussen Rillaar en Scherpenheuvel volgt tijdens de werken in beide zones een omleiding: richting Scherpenheuvel via de noordkant en richting Aarschot via de zuidkant van de Diestsesteenweg (N10). Fietsers krijgen voor de werken in juni op de Diestsesteenweg-Mannenberg een omleiding in beide richtingen. 

Tijdens de werken in juli op de Basilieklaan kunnen ze nog gebruik maken van de gescheiden fietspaden. Een 7-tal bushaltes op het traject van buslijn 35 zullen in beide richtingen hinder ondervinden. Klanten informeren zich voor vertrek best via de routeplanner van De Lijn: www.delijn.be/nl/routeplanner

Meer gedetailleerde info en omleidingskaarten via de knop actuele hinder

Handelaars en omwonenden ontvangen binnenkort een bewonersbrief. Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over lokale hinder en vorderingen tijdens de werken.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier