Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud rijweg en vernieuwen fietspaden N108 tussen Lier en Duffel

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N108

Omleiding tussen Duffel en Lier via N14

De werfzone is afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de volledige duur van de werken geldt daarom een omleiding voor het doorgaande verkeer tussen Duffel en Lier via de N14. In de fases waar (nog) niet gewerkt wordt, blijft verkeer in twee richtingen mogelijk, maar het zal dus niet mogelijk zijn om volledig door te rijden van Duffel naar Lier of andersom.

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. De lijnen 2 en 556 zullen de omleiding via de N14 moeten volgen. De Lijn zal de haltes tussen Duffel-Oost en Lier centrum niet bedienen tijdens de werken. Kijk op de infofiches aan de bushalte of op www.delijn.be voor een alternatieve reisroute.

Verkeer tussen Duffel en Sint-Katelijne-Waver/Putte kan tijdens de werken niet via de Katelijnsesteenweg/Duffelsesteenweg of via de Hoogstraat/Beukheuvel rijden. Dit verkeer moet omrijden via de R6 naar de N14.

Fietsen tijdens de werken

Fietsers kunnen tijdens de werken bijna over het volledige traject gebruik blijven maken van de fietspaden langs de N108. 
Houd er rekening mee dat je ter hoogte van de zijstraten wel even moet afstappen, omdat daar het fietspad opgebroken zal zijn.

Op de brug over het Netekanaal rijden fietsers in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Lokale bereikbaarheid fase 3

Tijdens de derde fase van 8 oktober tot eind november is het tussenliggende stuk van de N108 aan de beurt. Concreet gaat het om de Oude Liersebaan vanaf de Nijverheidsstraat tot aan Anderstad. In deze fase vernieuwen we ook het westelijk fietspad op de brug over het Netekanaal.

Woningen en garages

De werfzone is volledig afgesloten. Woningen en garages in de werfzone zijn niet toegankelijk met de wagen tijdens de werken. Te voet of met de fiets (eventueel aan de hand) kan u uiteraard wel steeds aan uw woning geraken. Parkeer uw wagen tijdig buiten de werfzone. 

Zijstraten

De zijstraten die uitkomen in de werfzone zullen afgesloten zijn aan de N108. 

Toegankelijkheid bedrijven en KMO-zone

Met de bedrijven in de werfzone worden aparte afspraken gemaakt over hun bereikbaarheid.

De KMO-zone Itterbeek is tijdens de tweede en derde fase bereikbaar komende van Duffel.

Afvalophaling tijdens de werken

  • De bewoners van de Oude Liersebaan en Waversesteenweg (aan de Duffelse kant van het Netekanaal) kunnen hun afval zoals gewoonlijk aanbieden.
  • De bewoners van de Wolfslei dienen hun afval aan te bieden aan het kruispunt Wolfslei met Waversesteenweg (N108).
  • De bewoners van de Waversesteenweg (aan de Lierse kant van het Netekanaal) dienen hun afval aan te bieden in het ophaalpunt aan de Ceciliastraat.

N108 Duffel_omleidingsplan fase 3

Bereikbaarheidsplan KMO-zone Itterbeek