Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud rijweg en vernieuwen fietspaden N108 tussen Lier en Duffel

Onderhoud rijweg en vernieuwen fietspaden N108 tussen Lier en Duffel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N108

Wat en waarom?

Onderhoud rijweg en vernieuwen fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant dit jaar een onderhoud op de Waversesteenweg (N108) tussen Lier en Duffel. De volledige rijweg tussen de Trapstraat in Duffel en de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier krijgt een nieuwe asfaltlaag. In totaal gaat het over een afstand van meer dan 6km.

In Lier, tussen het kruispunt met Zuut en het kruispunt met de Ceciliastraat vernieuwen we ook de fietspaden. Aan beide zijden van de weg komt een nieuw enkelrichtingsfietspad in asfalt. Tegelijk creëren we ook een fietsoversteek aan Zuut en vernieuwen we de fiets- en voetgangersoversteek aan de Ceciliastraat. Tot slot worden ook de bushaltes aan de Ceciliastraat vernieuwd. Zo verbeteren we de veiligheid en het comfort voor alle weggebruikers.

Timing en impact?

Werken in 3 fases

  • Fase 1 van 23 augustus tot 3 september: van de Trapstraat tot aan de Nijverheidsstraat in Duffel
  • Fase 2 van 6 september tot 11 oktober: van wijk Anderstad tot aan de Aarschotsesteenweg in Lier + fietspad oostzijde tussen Anderstad en Zuut
  • Fase 3 van 11 oktober tot eind november: van de Nijverheidsstraat in Duffel tot wijk Anderstad in Lier
N108_fasering en omleiding

Omleiding tussen Duffel en Lier via N14

De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de volledige duur van de werken geldt daarom een omleiding voor het doorgaande verkeer tussen Duffel en Lier via de N14. In de fases waar (nog) niet gewerkt wordt, blijft verkeer in twee richtingen mogelijk, maar het zal dus niet mogelijk zijn om volledig door te rijden van Duffel naar Lier of andersom.

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. De lijnen 2 en 556 zullen de omleiding via de N14 moeten volgen. De Lijn zal de haltes tussen Duffel-Oost en Lier centrum niet bedienen tijdens de werken. Kijk op de infofiches aan de bushalte of op www.delijn.be voor een alternatieve reisroute.

Voor fietsers is de hinder minder groot. Zij kunnen bijna over het hele traject gebruik blijven maken van de bestaande fietspaden langs de N108. Enkel ter hoogte van de Poederstraat (in fase 1) en de Nijverheidsstraat (in fase 3) voorzien we een korte omleiding langs de achterliggende straten. In de zone waar we ook de fietspaden vernieuwen, tussen Zuut en Anderstad, rijden fietsers in twee richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Kijk voor meer info over de verkeersmaatregelen per fase onder Actuele hinder

Werf in beeld