Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt op Dendermondsesteenweg

Nieuwe laag asfalt op Dendermondsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N47

07/06/2023: Omwonenden binnen en in de omgeving van de werfzone ontvangen binnenkort deze bewonersbrief. Tijdens de asfalteringswerken en het aanbrengen van de kleeflaag, zal de aannemer nog een extra waarschuwingsbrief bedelen waar nodig.

Wat en waarom?

Asfalteringswerken tussen de Gentsesteenweg (N9) en de Vossestraat 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken op de Dendermondsesteenweg (N47) in Asse. Over een afstand van 2,3 kilometer krijgt het wegdek een opknapbeurt tussen het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) en de Vossestraat aan de grens met Opwijk. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg en legt nadien een nieuwe laag asfalt en markeringen aan. Aan het afgescheiden en/of verhoogd dubbelrichtingsfietspad wordt er niet gewerkt.

Timing en impact?

1 week werken vanaf 3 juli

De werken starten op maandag 3 juli 2023. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken maximum één week, tot en met vrijdag 7 juli 2023

Momenteel ronden we de werken op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse af. Lees hier meer over de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9).

Dendermondsesteenweg volledig afgesloten tijdens werken

Om de werken vlot te doen verlopen, wordt de Dendermondsesteenweg volledig afgesloten vanaf de Gentsesteenweg (N9) in Asse tot aan de Vossenstraat aan de grens met Opwijk. Ook de toegang tot alle zijstraten in de werfzone (Bladerenkwartier, Oude Dendermondsebaan, Bakkerkesbaan en Kelestraat) wordt afgesloten. De kruispunten met de Vossestraat en de Gentsesteenweg (N9) blijven wel open. 

 • Voetgangers en fietsers kunnen zich blijven verplaatsen langs de gewestweg, het fietspad blijft open. Wees bij het oversteken steeds alert voor werfverkeer. Steek ook de straat niet over wanneer en wanneer de nieuwe laag asfalt pas gelegd is.
   
 • Openbaar vervoer: De buslijnen 23 en 24 aan haltes Asse Oude Dendermondsebaan en Asse Krokegem Kerk kunnen tijdens de afsluiting van de Dendermondsesteenweg niet bediend worden. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
   
 • Gemotoriseerd verkeer volgt de aangeduide omleidingen via Merchtem, Opwijk en Aalst.
  • Vanuit Brussel richting Dendermonde: via de N9 (Gentsesteenweg, Brusselbaan, Brusselse Steenweg), R41 (Albrechtlaan), N411 (Moorselbaan, Pachting, Opwijkse Steenweg, Kammenkouterstraat, Elderbergstraat, Baardegem-Dorp, Opwijkstraat en Steenweg op Aalst)
  • Vanuit Dendermonde richting Brussel: via de N211 (Steenweg op Vilvoorde, Klei, August De Boeckstraat, Krekelendries, Markt, Nieuwstraat), Bogaerdstraat, N296 en N290 (Stoofstraat, Brusselsesteenweg), Steenweg op Asse, Assesteenweg, Zone 5 Mollem, Huinegem en de N9k. 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier