Overslaan en naar de inhoud gaan

Neervelpsestraat/Smidstraat: onderhoud wegdek, heraanleg voetpaden en herinrichting kruispunt Stationsstraat

Fasering van de werken

Fasering van de werken

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N234
Werken in drie fasen in Boutersem aan de Neervelpsestraat en het kruispunt Stationsstraat met Smidstraat (N234)

Overzicht van de werken in drie fasen: 

Fase 1 - vanaf 17 mei tot eind augustus (ook na bouwverlof)

Werken in de bebouwde kom van aan de Neervelpsestraat tot en met de Smidstraat. Binnen deze zone zal de aannemer ook de voetpaden vernieuwen tot net na de Kerkweg. Om de werken te kunnen uitvoeren wordt de hele werfzone afgesloten voor verkeer en is er tot eind augustus geen verkeer mogelijk in de Smidstraat en Neervelpsestraat. Deze hinder loopt dan ook door tot in de volgende fase wanneer de renovatie van de Stationsstraat start.

Fase 2 - maand augustus

Renovatie Stationsstraat, van aan het kruispunt van de Leuvensesteenweg tot net voor het kruispunt met de Stationsstraat
Meteen na het zomers bouwverlof krijgt de Stationsstraat een opknapbeurt. Tussen de Smidstraat en de Leuvensesteenweg verwijdert Wegen en Verkeer de oude asfaltverharding om een nieuwe toplaag te plaatsen. Omdat de werken in de Smidstraat en Neervelpsestraat duren tot eind augustus moet plaatselijk verkeer die maand afwisselend door de ene of de andere werfzone passeren. We vragen inwoners van Vertrijk daarom om maximaal via alternatieve routes te rijden (Willebringen/Meldert). We adviseren om in augustus ook het station van Vertrijk met de wagen te vermijden en de fiets te nemen indien mogelijk.

Fase 3 - begin september- eind oktober

Werken aan het kruispunt van de Stationsstraat met de Smidstraat 
Omdat het hele kruispunt wordt opgebroken en opnieuw aangelegd in beton kan verkeer hier gedurende de herinrichting niet passeren. Wanneer mogelijk (weekends) voorziet de aannemer een passage voor verkeer op de Stationsstraat, maar algemeen geldt de regel dat het kruispunt dicht is voor alle verkeer. Voor fietsers worden lokale routes gesignaleerd (Dorpsstraat, Brugstraat, Camerveld). Plaatselijk verkeer kan opnieuw door de Smidstraat en Neervelpsestraat rijden. Van en naar Vertrijk centrum rijdt men dan via de Kerkweg.