Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verkeersveiligheid op Turnhoutsebaan (N127) aan kruispunt met Pastoor Brissacstraat

Meer verkeersveiligheid op Turnhoutsebaan (N127) aan kruispunt met Pastoor Brissacstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N127

Wat en waarom?

Veilig oversteken met de fiets

Sinds 11 september werkt Wegen en verkeer al op de Turnhoutsebaan om het kruispunt met de Brabantsebaan verkeersveiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Ook het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N127) met de Pastoor Brissacstraat ligt op een drukke schoolroute. Met enkele aanpassingen maakt Wegen en Verkeer ook dit kruispunt veiliger voor overstekende fietsers en voetgangers.

 1. Heraanleg van beide bushaltes ‘Okselaar Pastoor Brissacstraat’ naar 2 bushaltes met een verhoogd en toegankelijker perron. 
 2. Aanleg van een nieuwe verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers
 3. Aanleg van vrijliggend fietspad in asfalt

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle geplande ingrepen in Vlaams-Brabant.

Timing en impact?

Werken vanaf woensdag 4 oktober

De aannemer kan de werken al opstarten vanaf woensdag 4 oktober 2023, i.p.v. 11 oktober zoals eerder aangekondigd in de bewonersbrief.  De werken duren een 5-tal weken, tot eind november. Door onvoorziene omstandigheden of door slecht weer kan de planning nog schuiven. Tijdens die periode is er plaatselijk verkeershinder.

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers & fietsers: Zullen via een corridor steeds langs de werf kunnen passeren.
   
 • Openbaar vervoer: De haltes ‘Okselaar Pastoor Brissacstraat’ op buslijn 19 kunnen tijdens de werken niet bediend worden. De Lijn zet een vervanghalte net buiten de werfzone. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
   
 • Auto’s: Het verkeer op de Turnhoutsebaan kan om de beurt doorrijden via tijdelijke verkeerslichten. Opgelet: De Pastoor Brissacstraat wordt tijdens de volledige duur van de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding zal langs de Brabantsebaan of langs de Tessenderlobaan gelden.
   
 • Parkeren en bereikbaarheid: De inritten van huisnummers 20, 75A, 75, 77, 79, 81 en 83 zullen tijdens een groot deel van de werken niet toegankelijk zijn. De aannemer verwittigt de bewoners tijdig per brief of komt op voorhand even langs aan huis.

Bewonersbrief

Vragen? Contacteer ons!

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier