Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietsoversteekplaats op Turnhoutsebaan

Aanleg fietsoversteekplaats op Turnhoutsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N127

Wat en waarom?

Veilig oversteken met de fiets

Het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N127) met de Brabantsebaan ligt op een drukke schoolroute. Met enkele aanpassingen maakt Wegen en Verkeer het kruispunt veiliger voor overstekende fietsers en voetgangers.

  1. Aan het kruispunt komen twee fietsoversteekplaatsen. Het zebrapad schuift enkele meters op, maar blijft behouden.
  2. Het dubbelrichtingsfietspad langs de Turnhoutsebaan (N127) aan het kruispunt wordt heraangelegd. Tussen de rijweg en het fietspad komen er klinkers zodat het fietspad op een veilige afstand van de rijweg ligt.
  3. Het stukje van de Oude Baan tegenover de Brabantsebaan wordt na de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met behulp van paaltjes. Zo wordt het kruispunt veiliger voor overstekende fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers zullen wel nog door kunnen. 

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
In 2021 brachten steden en gemeenten meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle geplande ingrepen in Vlaams-Brabant.

Timing en impact?

Werken vanaf maandag 11 september

De aannemer start volgens de huidige planning op maandag 11 september 2023. De werken duren ongeveer anderhalve maand, tot eind oktober. Door onvoorziene omstandigheden of door slecht weer kan de planning nog schuiven. Tijdens die periode is er plaatselijk verkeershinder.

  • Voetgangers en fietsers kunnen altijd veilig voorbij de werken. 
  • Openbaar vervoer: de bussen van De Lijn ondervinden hinder. Kijk op delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn voor actuele informatie over uw lijn.
  • Gemotoriseerd verkeer:
    • Het verkeer op de Turnhoutsebaan (N127) blijft altijd mogelijk in beide richtingen. Er komen tijdelijke verkeerslichten aan de werken, zodat auto’s beurtelings voorbij de werf kunnen rijden. 
    • Tijdens de eerste helft van de werken is de toegang naar de Oude Baan afgesloten voor verkeer. De Brabantsebaan zal gedurende de volledige duur van de werken afgesloten zijn. De zijstraten blijven bereikbaar via een korte omleiding.

Vragen? Contacteer ons!

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier