Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verkeersveiligheid en toegankelijke perrons voor bushaltes De Jacht en Blanden Oud Station op Naamsesteenweg

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Weg

N251

Hinder voor weggebruikers in beide werfzones: omleiding voor verkeer richting Leuven tot eind juni

 • Voetgangers: kunnen langs beide werfzones nog doorwandelen.
   
 • Fietsers: Fietsers krijgen op de werfzone ter hoogte van de Huttelaan een fietscorridor langsheen de werken. In de Blanden worden fietsers tijdens de werken telkens naar het andere fietspad aan de overkant van de straat geleid via het lichtengeregeld kruispunt of een tijdelijke oversteekplaats voor fietsers.
   
 • Openbaar vervoer: Mogelijke vertragingen of aanpassingen bediening op buslijn 18. De Waalse Vervoersmaatschappij Le Tec vraagt om gebruik te maken van haar online diensten via www.letec.be, omdat hier de meest actuele info meegegeven wordt. Raadpleeg voor vertrek zeker uw traject via de app of de webpagina.
   
 • Doorgaand verkeer: Op de Naamsesteenweg zal er richting Namen nog kunnen gereden worden. Voor richting Leuven geldt een omleiding via de Expresweg (N25), E40, E314 en afrit Koning Boudewijnlaan
 • Lokaal verkeer: Opgelet: Voor de eerste werfzone in Heverlee wordt de Huttelaan aan de kant van de Naamsesteenweg afgesloten. Omwonenden volgen een korte omleiding via de Middelweg en Koning Leopold-III laan. De inwoners van de doodlopende straten De Jacht en Berthe Gottignystraat kunnen via een tijdelijke wegverharding met aangepaste snelheid de werfzone passeren. Voor de tweede werfzone in Oud-Heverlee kan bestemmingsverkeer via de versmalde wegstroken nog tot aan de eigen oprit geraken. Om richting Leuven te rijden, maken zij ook gebruik van de ingestelde omleiding via de Expresweg (N25) - E40 - E314 en Koning Boudewijnlaan (N264)

Parkeren en bereikbaarheid bij start van de werken

Er wordt lokaal een parkeerverbod ingesteld tijdens de werken aangezien de parkeerstrook tijdens de werken ingenomen wordt als tijdelijk rijvak of als extra ruimte voor de aannemer. De aannemer steekt nog een extra brief in de bus als de oprit of garage voor de woning tijdelijk niet bereikbaar is tijdens de werken.