Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verkeersveiligheid en toegankelijke perrons voor bushaltes De Jacht en Blanden Oud Station op Naamsesteenweg

Meer verkeersveiligheid en toegankelijke perrons voor bushaltes De Jacht en Blanden Oud Station op Naamsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N251

UPDATE 21/09/22: Wegen en Verkeer zou op 21 september post vatten aan bushalte De Jacht in Leuven voor de Week van de Mobiliteit (16 - 22 september), die dit jaar in het teken staat van duurzame mobiliteit. Door de nationale staking voor meer koopkracht kan deze actie jammer genoeg niet doorgaan. Toch benieuwd naar de flyer die we normaal gezien gingen uitdelen aan busreizigers? Neem dan een kijkje onder 'Documenten'. 

Wat en waarom?

Toegankelijke bushaltes

Na de werken vorig jaar aan de fietspaden en de rijweg in Heverlee (Leuven) en de fietspaden in het verlengde van het kruispunt Brainestraat en Duivenstraat in Blanden (Oud-Heverlee), worden er dankzij relancemiddelen vanuit het Herstelplan van de Vlaamse Regering nu ook nog een aantal bushaltes toegankelijker gemaakt. Gelijktijdig werkt de aannemer ook aan meer verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers in beide werfzones:

Eerste werfzone in Heverlee (Leuven):

  • Bushaltes ‘De Jacht’ in beide richtingen Leuven en Waver: beide bushaltes krijgen een verhoogd busperron en worden daardoor toegankelijker. Het weggedeelte tussen de Huttelaan, De Jacht en Berthe Gottignystraat krijgt een lichte asverschuiving en een middeneiland, zodat er veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers kunnen aangelegd worden. Voetgangers kunnen daardoor de Naamsesteenweg in twee keer oversteken. De fietspaden worden achter de bushaltes aangelegd, zodat er geen conflicten meer zijn tussen fietsers en op- en afstappende klanten van Le Tec/De Lijn. 

Tweede werfzone in Blanden (Oud-Heverlee):

  • Bushaltes ‘Blanden Oud Station’ in beide richtingen Leuven en Waver: beide bushaltes krijgen een verhoogd busperron en schuiven wat dichter naar het kruispunt met de O.L. -Vrouwstraat en Bierbeekstraat. Iedereen kan na de werken de bus vlotter nemen.

Timing en impact?

Werken vanaf 11 mei in beide werfzones:

Een aannemer zal een maand en half werken vanaf woensdag 11 mei 2022 tot einde juni. Het grootste aandeel van de werken gebeurt in de eerste werfzone aan beide bushaltes ‘De Jacht’ op de Naamsesteenweg in Heverlee tussen de zijstraten Huttelaan - De Jacht en Berthe Gottignystraat. De tweede werfzone ligt een tweetal kilometer verderop in Oud-Heverlee. Aan beide bushaltes ‘Blanden Oud Station’ op de Naamsesteenweg ter hoogte van het kruispunt O.L.-Vrouwstraat en Bierbeekstraat start de aannemer ook met werken in de loop van de week van 11 mei. Bekijk via de knop actuele hinder de verkeerssituatie voor beide werfzones.

Bewonersbrief

Vlaams herstelplan: meer toegankelijke bushaltes en verkeersveiligheid

Deze verbeteringen werden medegefinancierd door de Europese Unie, en maken deel uit van het herstelplan ‘Vlaamse Veerkracht’ van de Vlaamse Regering. In het kader van dat plan werd 130 miljoen euro extra vrijgemaakt voor veilige fietspaden langs gewestwegen, bovenop de reguliere investeringen van Wegen en Verkeer in fietsinfrastructuur. Met de budgetten van het Herstelplan (in totaal 4,,3 miljard euro) worden ook bushaltes toegankelijker en comfortabeler gemaakt.

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Website