Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Tijdelijke verkeerssituaties tijdens de werken

Maatregelen voor het fietsverkeer

 • Fietsers die normaal gezien gebruik maken van de Woluwelaan worden tijdens de werken lokaal omgeleid. De omleiding loopt zowel via de westelijke als de oostelijke zijde van de Woluwelaan. 
  • In het westen: via de Vilvoordelaan, Rittwegerlaan, Witloofstraat en Kuregemstraat. 
  • In het oosten: via de Vilvoordelaan, Dorpstraat, Koningin Fabiolalaan, Vredestraat, Heirbaan en Haachtsesteenweg. 

Maatregelen voor het autoverkeer

 • Tijdens de werken kan bestemmingsverkeer altijd op de Woluwelaan rijden. Momenteel werken we in beide rijrichtingen tussen de Budasteenweg en Haachtsesteenweg, waardoor het verkeer over versmalde rijstroken (een rijstrook per rijrichting) rijdt op de busbaan richting Diegem. Daarbij geldt er over het volledige traject een snelheidsbeperking van 50 km/u.
 • Door de knip van de Rittwegerlaan is er sinds eind maart 2021 geen gemotoriseerd verkeer meer mogelijk tussen de Nieuwbrugstraat en de Kerklaan. De straat is wel nog steeds toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De knip gebeurde net achter de bebouwing, waarbij er telkens langs één kant via de Nieuwbrugstraat of de Kerklaan ontsluiting mogelijk is. 
 • Voor bewoners van de Viaductstraat en de Henri Rampelbergstraat is het tijdelijk niet mogelijk de Woluwelaan rechtstreeks op of af te rijden. Zij volgen een plaatselijke omleiding via de Kerklaan of de Woluwestraat. 
 • Het oostelijke deel van de Budasteenweg blijft afgesloten van de Woluwelaan tot het einde van de werken van deelproject 2. 
 • Afrit 5 Machelen-Woluwelaan werd bij de start van fase 2, op 11 januari 2021, volledig afgesloten. Om de Woluwelaan vanop de Ring rond Brussel te kunnen bereiken, is er een omleiding uitgestippeld. Die loopt via de snelweg E19 richting Antwerpen en afrit 12 Vilvoorde-Luchthavenlaan. Door rechtsaf te slaan aan afrit 12, kunnen automobilisten via de Haachtsesteenweg richting Woluwelaan of Diegem rijden. Wanneer ze links afslaan, kunnen ze via rotonde De Vuist Machelen of Vilvoorde bereiken. Wegen en Verkeer maakte een korte interactieve video om deze omleiding zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. 
 • Automobilisten die vanuit Diegem komen via de Haachtsesteenweg (N21) en de Luchthavenlaan (N211) willen nemen in de richting van rotonde De Vuist / Vilvoorde, rijden voortaan om via de Bataviastraat (richting Brucargo). Aan de rotonde van de cargozone maken ze rechtsomkeer en rijden via het viaduct van de Luchthavenlaan richting Vilvoorde.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.