Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Tijdelijke verkeerssituaties tijdens de werken

Maatregelen voor het fietsverkeer

 • Fietsers die normaal gezien gebruik maken van de Woluwelaan worden tijdens de werken lokaal omgeleid. De omleiding loopt zowel via de westelijke als de oostelijke zijde van de Woluwelaan. 
  • In het westen: via de Vilvoordelaan, Rittwegerlaan, Witloofstraat en Kuregemstraat. 
  • In het oosten: via de Vilvoordelaan, Dorpstraat, Koningin Fabiolalaan, Vredestraat, Heirbaan en Haachtsesteenweg. 

Maatregelen voor het autoverkeer

 • Tijdens de werken kan bestemmingsverkeer altijd op de Woluwelaan rijden. Momenteel werken we op de weghelft richting Vilvoorde, waardoor het verkeer over versmalde rijstroken (een rijstrook per rijrichting) rijdt op de busbaan richting Diegem. Daarbij geldt er over het volledige traject een snelheidsbeperking van 50 km/u.
 • Door de knip van de Rittwegerlaan is er sinds eind maart geen gemotoriseerd verkeer meer mogelijk tussen de Nieuwbrugstraat en de Kerklaan. De knip gebeurde net achter de bebouwing, waarbij er telkens langs één kant (via de Nieuwbrugstraat of de Kerklaan) ontsluiting is. 
 • Voor bewoners van de Viaductstraat en de Henri Rampelbergstraat is het tijdelijk niet mogelijk de Woluwelaan rechtstreeks op of af te rijden. Zij volgen een plaatselijke omleiding via de Kerklaan of de Woluwestraat. 
 • Het oostelijke deel van de Budasteenweg blijft nog steeds afgesloten van de Woluwelaan. Daarnaast blijven de Beaulieustraat en afrit 5 definitief dicht. 
 • Afrit 5 Machelen-Woluwelaan werd bij de start van fase 2, op 11 januari, volledig afgesloten. Om de Woluwelaan vanop de Ring rond Brussel te kunnen bereiken, is er een omleiding uitgestippeld. Die loopt via de snelweg E19 richting Antwerpen en afrit 12 Vilvoorde-Luchthavenlaan. Door rechtsaf te slaan aan afrit 12, kunnen automobilisten via de Haachtsesteenweg richting Woluwelaan of Diegem rijden. Wanneer ze links afslaan, kunnen ze via rotonde De Vuist Machelen of Vilvoorde bereiken. Wegen en Verkeer maakte een korte interactieve video om deze omleiding zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. 
 • De werken aan de Woluwelaan hebben ook gevolgen voor de verkeerssituatie aan de Haachtsesteenweg in Melsbroek. Sinds het afsluiten van de rechtstreekse verbinding van de Brusselse binnenring (R0) met de Woluwelaan (R22) gebruiken meer automobilisten de afrit Vilvoorde Luchthavenlaan (nr. 12) van de E19. 
 • Automobilisten die vanuit Diegem komen via de Haachtsesteenweg (N21) en de Luchthavenlaan (N211) willen nemen in de richting van rotonde De Vuist / Vilvoorde, zullen voortaan moeten omrijden via de Bataviastraat (richting Brucargo). Ze zullen daarna aan de rotonde van de cargozone rechtsomkeer moeten maken en ten slotte over het viaduct van de Luchthavenlaan richting Vilvoorde rijden.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.