Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Tervuursevest tussen Tervuursepoort en Heilige Geeststraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Wat en waarom?

Studie in overleg met stad Leuven

Wegen en Verkeer werkt aan een studie over de toekomst van de Tervuursevest (R23). In nauw overleg met de stad Leuven en andere partners onderzoekt Wegen en Verkeer hoe het stuk tussen de Tervuursepoort en het viaduct over de Kapucijnenvoer er in de toekomst uit zal zien. Een definitief ontwerp is er momenteel nog niet.

De Tervuursevest (R23) met linksboven de Tervuursepoort en rechts de Heilige Geeststraat. © Google.

Verouderde betonplaten

De belangrijkste reden waarom het Agentschap Wegen en Verkeer prioritair de herinrichting van dit stuk van de ring onderzoekt, heeft te maken met de wegverharding van de Tervuursevest. De betonplaten die er nu liggen zijn verouderd en veroorzaken geluidsoverlast voor de omwonenden. Omdat we dit alleen maar met ingrijpende werken - het volledig opbreken en vervangen van de bestaande wegverharding -  kunnen oplossen, is het logisch dat we ineens de inrichting van dit wegvak herbekijken.

Waar staan we nu?

Eerste concept in opmaak

Dit project moet nog verschillende stappen doorlopen voor de werken kunnen starten. Op dit moment werken we aan de startnota. Dat is een eerste, verkennende nota waar het concept van de herinrichting wordt uitgewerkt. Volgens de huidige planning wordt de startnota goedgekeurd in de loop van 2024.

Elk project doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voor de eerste spadesteek plaatsvindt. U leest er alles over op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier