Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Plantin en Moretuslei

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N184

Riolerings- en wegenwerken Plantin en Moretuslei

In augustus 2019 ging de eerste schop in de grond, voor de aanleg van de riolering en de nieuwe wegopbouw. Eind 2020, amper twee jaar na de eerste spadesteek, zijn de herinrichtingswerken zo goed als achter de rug. 

De werken zijn gefaseerd uitgevoerd, rijhelft per rijhelft. Eerst de noordkant (stadinwaarts) en daarna de zuidkant (staduitwaarts). In de zomermaanden juli en augustus 2020 vernieuwden we het kruispunt met de Provinciestraat. De Plantin en Moretuslei werd daarbij gedurende twee maanden volledig onderbroken. 

Plantin en Moretuslei - fasering eind 2020

Oprittencomplex Borgerhout en Singelkruispunt

De renovatie van het oprittencomplex Borgerhout en het Singelkruispunt waren een aparte fase. Ze werden uitgevoerd in de zomermaanden, doorgaans een verkeersluwe periode, met de bedoeling de hinder te beperken.

In de zomer van 2019 renoveerden we de noordkant (stadinwaarts) van het oprittencomplex. In de zomer van 2020 vernieuwden we de zuidkant van het complex en het merendeel van het Singelkruispunt.

Nutswerken Plantin en Moretuslei

Tegelijkertijd met de riolerings- en wegeniswerken verplaatsten en vernieuwden de nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecom.

Aan beide zijden van de rijweg zijn deze nutswerken volledig klaar.