Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N308 verbinding Ieper-Poperinge

Herinrichting N308 verbinding Ieper-Poperinge

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N308

Wat en waarom?

Verkeersveiligheid voorop

Wegen en Verkeer plant in de toekomst een grondige herinrichting van de Ieperseweg/Poperingseweg (N308) van de ring rond Poperinge (R33) tot voorbij de dorpskern van Vlamertinge. Voor dit stuk van meer dan 6 kilometer wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers, een veilige weginrichting en aantrekkelijke dorpskernen van Brandhoek en Vlamertinge.

Waar staan we nu?

Definitief ontwerp in opmaak

Het project is nog in volle voorbereiding. In het voorjaar van 2021 werd de startnota afgewerkt met daarin de grote lijnen van het project. Die ontdekt u in de video onder het tabblad 'Ontwerp in een notendop'. In de loop van 2021 werken we aan een zogenaamde projectnota. Daarin zit een gedetailleerd ontwerp van de nieuwe weg, de keuze van de gebruikte materialen en het ontwerp van de riolering. Momenteel is er nog geen zicht op een startdatum van de werken. 

Elk project van Wegen en Verkeer doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voor de eerste spadesteek plaatsvindt. U leest er alles over op deze pagina.