Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Brusselsesteenweg met Zuiderlaan

Herinrichting kruispunt Brusselsesteenweg met Zuiderlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N9

UPDATE 19/01/2024: We vernamen via de gemeente Asse dat enkele handelaars in en rond de toekomstige werfzone een brief ontvingen in het kader van de minderhinderpremie bij wegenwerken. Door een administratieve fout werden deze brieven nu al verstuurd, terwijl de werken nog steeds gepland staan om pas in 2025 in uitvoering te gaan. Het uitsturen ervan betekent dus niet dat er op korte termijn al werken zullen starten in het kader van dit project. Van zodra er meer nieuws is over de timings, informeren we u via deze webpagina en door middel van bewonersbrieven in de ruime omgeving.  

Wat en waarom?

Grondige aanpak gevaarlijk kruispunt

Het kruispunt van de Zuiderlaan, Brusselsesteenweg (N9) en Raymond Pelgrimslaan in Zellik staat op de lijst met gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het kruispunt is druk, onoverzichtelijk en onveilig voor overstekende fietsers en voetgangers. Wegen en Verkeer voert enkele broodnodige aanpassingen uit aan het kruispunt om het compacter en veiliger te maken.

Wat verandert er?

  1. Niet langer linksaf: na de werken kan u komende van Brussel niet langer links afslaan richting de Raymond Pelgrimslaan. U rijdt eerst rechtsaf om te keren aan de rotonde en zo rechtdoor de Raymond Pelgrimslaan in te rijden. 
  2. Henri de Kosterlaan afgesloten: na de werken is het niet meer mogelijk de Zuiderlaan op te rijden vanuit de Henri de Kosterlaan. Zo komt er ruimte vrij voor voet- en fietspaden tot aan het kruispunt.
  3. Nieuwe fietsoversteekplaatsen: er komen nieuwe fietsoversteekplaatsen om de Brusselsesteenweg over te steken. De fietspaden worden zo aangelegd dat automobilisten en fietsers elkaar duidelijk zien aankomen.
  4. Extra zebrapad: we leggen een extra zebrapad aan op de Brusselsesteenweg zodat voetgangers aan elke tak van het kruispunt kunnen oversteken.

Het ontwerp van het kruispunt.

Timing en impact?

Eerste nutswerken van 6 november tot begin december

Als voorbereiding van de werken, voeren de nutsmaatschappijen enkele ingrepen uit. Ze vervangen oude kabels, inspecteren de rioleringsbuizen en verplaatsen de kabels van de openbare verlichting. De werken van de nutsmaatschappijen starten op maandag 6 november 2023 en duren ongeveer een maand, tot begin december 2023.

Synductis coördineert alle nutswerken voor dit project. Zij staan tot de start van de wegenwerken in voor de communicatie met de omwonenden. Hebt u vragen over de werken van de nutsmaatschappijen? Stel ze via info@synductis.be

Wegenwerken vanaf 2025

De werken aan het kruispunt zelf starten volgens de huidige planning in de loop van 2025. Zodra we meer weten over de timing en hinder tijdens die werken, leest u dat op deze webpagina.