Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Liersebaan en bouw nieuwe brug over Albertkanaal

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N14
E313

Verkeer Liersebaan over brug op tijdelijke locatie

De nieuwe brug op de tijdelijke locatie is in december 2020 in gebruik genomen. Het autoverkeer kan in beide richtingen over de LIersebaan blijven rijden. Op de Liersebaan, tussen de snelweg en het kanaal, blijven de versmalde rijstroken behouden. Ook fietsers tussen Lier en Massenhoven kunnen hierdoor opnieuw rechtstreeks via de Liersebaan fietsen. Ze kunnen gebruikmaken van een tijdelijke dubberichtingsfietspad aan de noordkant van de rijweg (rijrichting Lier).

Het jaagpad blijft wel afgesloten ter hoogte van de burg, om veiligheidsredenen. 

N14 Zandhoven - fietser en auto eind 2020

Vooruitblik: Liersebaan onderbroken van 17 mei tot 25 juni

Zoals je weet moet de nieuwe brug nog verplaatst worden naar de definitieve locatie, waar de brug zo’n 2 meter hoger komt te liggen dan de huidige positie. Dit gebeurt vanaf 17 mei en duurt zo’n 6 weken. Vanaf eind mei tot aan het zomers bouwverlof is de Liersebaan volledig onderbroken en is er dus geen doorgang mogelijk over het Albertkanaal in Massenhoven. Er geldt een omleiding in beide richtingen via de brug van Viersel voor alle verkeer, ook voor fietsers.  

De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen zullen tijdens deze periode ook opnieuw over de carpoolparking lopen. Onderstaand plan geeft de omleiding weer. Kom je van Zandhoven, dan volg je eerst de omleiding om zo naar de op- en afritten te rijden. Van Zandhoven naar Antwerpen en omgekeerd? Dan is de E34 ook een prima alternatief.

De jaagpaden aan beide zijden van het kanaal blijven afgesloten ter hoogte van de brug. Op de rechteroever, aan de kant van Zandhoven, is het jaagpad afgesloten tussen de Vaartstraat en de Kerkstraat. Op de linkeroever, kant Lier, is het jaagpad afgesloten tussen de Zagerijstraat en de brug van Viersel.

Bereikbaarheid bedrijven

De Zagerijstraat, de Kerkstraat en de Vaartstraat, en alle bedrijven gelegen in die buurt, blijven bereikbaar tijdens de werken. Tijdens deze periode wordt ook de Zagerijstraat geasfalteerd. Dit gebeurt in twee helften zodat er altijd doorgang is voor beurtelings verkeer en u de straat steeds kan in- en uitrijden. De asfalteringswerken zijn momenteel gepland op 14 juni. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de datum zal later nog bevestigd worden via deze website en de digitale nieuwsbrief.

N14 Zandhoven_verkeerssituatie knip Liersebaan