Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Langestraat en Tweekerkenstraat

Heraanleg Langestraat en Tweekerkenstraat

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N454
N454a

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse Overheid plant in samenwerking met de stad Zottegem en FARYS een heraanleg van de N454 (Langestraat), de N454a (de Tweekerkenstraat) en een stuk van de Godveerdegemstraat.

Wat en waarom?

Naar een veilige en aangenamere gewestweg

De Langestraat en in mindere mate de Tweekerkenstraat zijn gewestwegen met een verouderde inrichting: een wegdek uit oude betonplaten, beperkte en onveilige voorzieningen voor voetgangers en fietsers, geen groen. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil deze wegen aanpakken en in de eerste plaats veiliger en ook aangenamer maken: een nieuw stiller wegdek, meer plaats voor zachte weggebruikers en indien mogelijk meer groen. Daarnaast maakt rioolbeheerder FARYS van de gelegenheid gebruik om de riolering te vernieuwen.

projectgebied

Timing en impact?

Deze zomer werken we aan de startnota. In deze nota maken we een overzicht van de noden, wensen en randvoorwaarden. Ook geven we de richting aan waarin oplossingen zullen gezocht worden. Hierover verwachten we na de zomer te kunnen communiceren. Als de startnota afgewerkt is, worden de voorgestelde oplossingen verder in detail uitgewerkt. Hiervoor moeten we opmetingen ter plaatse uitvoeren, deze gebeuren in de maand september. Op basis hiervan wordt een projectnota uitgewerkt. Hieraan wordt in het najaar verder gewerkt om te landen halfweg 2024. Een schop in de grond is niet voorzien voor 2025.