Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Langestraat en Tweekerkenstraat

Heraanleg Langestraat en Tweekerkenstraat

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N454
N454a

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse Overheid plant in samenwerking met de stad Zottegem en FARYS een heraanleg van de N454 (Langestraat), de N454a (de Tweekerkenstraat) en een stuk van de Godveerdegemstraat.

Wat en waarom?

Naar een veilige en aangenamere gewestweg

De Langestraat en in mindere mate de Tweekerkenstraat zijn gewestwegen met een verouderde inrichting: een wegdek uit oude betonplaten, beperkte en onveilige voorzieningen voor voetgangers en fietsers, geen groen. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil deze wegen aanpakken en in de eerste plaats veiliger en ook aangenamer maken: een nieuw stiller wegdek, meer plaats voor zachte weggebruikers en indien mogelijk meer groen. Daarnaast maakt rioolbeheerder FARYS van de gelegenheid gebruik om de riolering te vernieuwen.

projectgebied

Timing en impact?

Op dit moment moet het nieuwe ontwerp van de weg nog besproken en uitgetekend worden. Dit is dus gans het begin van het proces. Het zal dus zeker nog enkele jaren duren voordat er een schop in de grond kan. Om dit ontwerp te kunnen opmaken moeten we eerst opmetingen ter plaatse uitvoeren, deze gebeuren in de maand september.