Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Kalvekeetdijk

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Weg

N49

Hinder tijdens fase 1 (november 2020- zomer 2021)

Vanaf 13 november start de aannemer met de aanleg van de rotonde zelf. In een eerste fase, van midden november tot de zomer van 2021, wordt er gewerkt op de westelijke kant van het kruispunt. 

 

Hinder voor het autoverkeer 

  • Verkeer op Natiënlaan over één rijstrook in plaats van twee: ter hoogte van het kruispunt met de Kalvekeetdijk moet het verkeer over één versmalde rijstrook in beide richtingen. 

  • Westelijke kant kruispunt afgesloten: de westelijke kant van het kruispunt van de Kalvekeetdijk met de Natiënlaan wordt afgesloten tussen midden november en de zomer van 2021. Tussen dit gedeelte van de Kalvekeetdijk en de Natiënlaan wordt er in beide richtingen een omleidingsweg voorzien via de tijdelijke weg aan Knokke-Héliport en de Herenweg.  

  • Aangepaste verkeerssituatie aan oostelijke kant kruispunt: aan de oostelijke kant van het kruispunt met de Kalvekeetdijk wordt de verkeerssituatie tijdelijk aangepast. Er wordt gewerkt met een rechts-in-rechts-uit principe. Dat betekent dat u komende vanuit de Kalvekeetdijk enkel rechts kan afslaan op de Natiënlaan, richting Knokke-Heist. Vervolgens kan u keren ter hoogte van de Korenbloemdreef om richting het binnenland te rijden.  

Hinder voor fietsers 

  • Omleiding via Kragendijk: voor fietsers wordt aan de oostelijke kant van het kruispunt een omleiding in beide richtingen voorzien via Kragendijk. Aan de westelijke kant van het kruispunt kan je als fietser gebruik maken van het dubbelrichtingsfietspad langs de tijdelijke weg aan de Knokke-Héliport. 

Hinder voor het busverkeer 

  • Buslijn 41 omgeleid: Er wordt een omleiding voorzien voor de bussen van lijn 41. Hoe deze omleiding juist zal lopen, wordt nog bepaald in samenspraak met De Lijn. Zodra er meer info is, vindt u die op www.delijn.be/omleidingen.

Verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers tijdens fase 1

Situatie voor fietsers

Fietsers N49 Knokke-Heist

19 april - begin mei: werken aan rotonde Sluisstraat

Van 19 april tot begin mei wordt er gewerkt op de nieuwe rotonde aan de Sluisstraat (N376). We voeren er enkele aanpassingen uit zodat vrachtwagens eenvoudiger kunnen draaien op de rotonde. Tijdens de werken wordt de rotonde gedeeltelijk afgesloten.

  • De Kalvekeetdijk en Hazegrasstraat worden afgesloten van de Sluisstraat.
  • Om de Hazegrasstraat te bereiken, rijdt u via de Natiënlaan (N49) om naar de Kalvekeetdijk. 
  • Op de Sluisstraat en de Kalvekeetdijk/Hazegrasstraat kan het verkeer altijd in beide richtingen doorrijden.
  • Voor fietsers verandert er niets: de fietspaden blijven allemaal toegankelijk. 
Werken rotonde Sluisstraat

De situatie op het kaartje hierboven geldt van maandag 19 april tot begin mei 2021. 

 

Hinder tijdens fase 2 (Zomer 2021 – eind 2021)

Vanaf de zomer van 2021 werkt de aannemer op de oostelijke kant van het kruispunt. Voor de start van die fase vindt u alle gedetailleerde informatie over de bijhorende verkeershinder op deze webpagina.