Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Grote Steenweg met M. Geysemansstraat/F. Maesstraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Verkeerssituatie tijdens fase 1 en 2 (7 juni tot 9 juli 2021)

Deze fases zijn afgerond.

Verkeerssituatie tijdens fase 3 (2 tot 13 augustus 2021 - nachtwerk)

Tijdens de nachtwerken in augustus (tussen 20u en 06u) zal de Grote Steenweg/Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg (N1) afgesloten worden in beide richtingen. 

  • Tijdens de nachten van 2 tot en met 6 augustus verwijdert de aannemer eerst een reeks verkeerseilanden in de verharde middenberm van de N1. Dit gebeurt verspreid over de volledige zone vanaf de Walem-brug over de Nete tot aan het kruispunt van de N1 met de Blauwesteenstraat in Kontich.
     
  • In de week nadien, tijdens de nachten van 9 tot en met 13 augustus, vinden de effectieve asfalteringswerken plaats tussen het kruispunt van de N1 met de Bussestraat (N1c)/Lage Vosbergstraat en het kruispunt met de M.Geysemansstraat/F. Maesstraat.
     

Omleiding via E19 en N171

De werken worden ’s nachts (20u -06u) uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Tijdens de periode van de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk over de N1 tussen Kontich en Mechelen. Gemotoriseerd verkeer wordt ’s nachts in beide richtingen omgeleid langs de E19 via de op- en afrittencomplexen van Mechelen-Noord (9) en Kontich (7) en langs de N171. Overdag is er geen hinder en blijft de N1 in beide richtingen open. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang.

Het kruispunt van de N1 met Bussestraat (N1c) zal tijdens de asfalteringswerken in de tweede week altijd open blijven in de richting van de E19 en Duffel.

Weersgevoelig

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.