Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Grote Steenweg met M. Geysemansstraat/F. Maesstraat

Heraanleg kruispunt Grote Steenweg met M. Geysemansstraat/F. Maesstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Deze zomer zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de Michel Geysemansstraat en de Ferdinand Maesstraat in Waarloos (Kontich) grondig vernieuwen. De werken starten vanaf maandag 7 juni 2021 en zijn voorzien tot halverwege augustus. Tijdens de periode van het bouwverlof (12 t.e.m. 30 juli 2021) wordt er niet gewerkt.

Wat en waarom?

Heraanleg kruispunt

Het drukke kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de M. Geysemansstraat en de F. Maesstraat is aan een grondige vernieuwing toe. Aan de huidige indeling van het kruispunt zullen geen grote wijzigingen gebeuren, maar de weginfrastructuur wordt wel volledig in een nieuw jasje gestoken. Zo zullen er nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfalt en wordt er voor fietsers ook meer opstelruimte voorzien op het kruispunt. Daarnaast wordt ook de rijweg op alle takken van het kruispunt aangepakt. De klinkers ter hoogte van de M. Geysemansstraat verdwijnen en maken plaats voor een comfortabel wegdek in asfalt. Verder wordt ook de verkeerslichteninstallatie volledig vernieuwd en wordt er op de Grote Steenweg richting Hove een bushaven aangelegd ter hoogte van de discotheek.

ontwerp N1 Waarloos

Ontwerpplan van het nieuwe kruispunt.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Op de Grote Steenweg (N1) blijft er tijdens het grootste deel van de werken steeds verkeer in beide richtingen mogelijk

Kruisend verkeer op het kruispunt is echter vanaf 7 juni tot aan het bouwverlof (12 juli 2021) niet mogelijk. De zijstraten Michel Geysemansstraat en Ferdinand Maesstraat worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Voor het verkeer worden lokale omleidingen voorzien. 

Voor voetgangers en fietsers worden plaatselijke omleidingen aangegeven. 

Kijk voor meer info over de verkeersmaatregelen in de rubriek 'Actuele hinder'.