Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Den Doorn in Ninove

Heraanleg kruispunt Den Doorn in Ninove

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N405
N28

Wat en waarom?

Naar een veiliger kruispunt

Deze zomer werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan kruispunt Den Doorn (N405/N28) in Ninove. Dit kruispunt staat momenteel nog op de lijst van gevaarlijke punten. De volledige heraanleg zal de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers verhogen.

Wordt u graag op de hoogte gehouden via mail? Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief via de knop rechts.

Benieuwd naar de verbeteringen? Neem een kijkje op het tabblad ‘ontwerp’.

Timing en impact?

Nutswerken vanaf 15 april

De nutswerken zijn gestart op 15 april en zouden midden juli klaar zijn. Meer info vindt u op het tabblad ‘actuele hinder’, op de site van Ninove en op de site van de Watergroep.

Voorbereidende werken vanaf 12 augustus

Tijdens de wegenwerken zal het verkeer via doorsteken in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid worden om de werfzone te passeren. Deze doorsteken zullen in de week van 12 augustus gemaakt worden door de aannemer. Tijdens de voorbereidende werken zal het verkeer in beide richtingen plaatselijk op één rijstrook gezet worden. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk. Op 15 en 16 augustus wordt er niet gewerkt.

Wegenwerken vanaf 19 augustus

De wegenwerken gaan van start op 19 augustus en zullen tot eind december duren.

De werken worden uitgevoerd in twee fasen om de hinder te beperken. Elke fase zal ongeveer twee maanden duren. We starten in fase 1 met de kant van Denderleeuw, daarna volgt de kant van Ninove centrum in de tweede fase. De wegenwerken zullen eind 2024 klaar zijn. Meer info over hinder en fasering vindt u op het tabblad ‘actuele hinde