Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg dubbelrichtingsfietspad Aarschotsesteenweg in asfalt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N17

Update 14/07/2023: Na het bouwverlof wordt de laatste laag asfalt over 200m vanaf de apotheek onmiddellijk verder afgewerkt. Door de sluiting van de verschillende asfaltcentrales was het onmogelijk om nog asfalt te krijgen. De aannemer werkt de toegangen tot percelen waar het kan definitief af. Waar er nog gewerkt moet worden na het bouwverlof, zorgt hij ervoor dat iedereen zijn perceel veilig kan betreden. Het niveauverschil tussen de zone met en zonder bovenste laag asfalt is weggewerkt, zodat het fietspad veilig gebruikt kan worden. Na een flinke veegbeurt straks gaat het dubbelrichtingsfietspad én de rijweg dan ook opnieuw open.

Wat en waarom?

Comfortabeler fietsen langsheen de Aarschotsesteenweg

In afwachting van de volledige herinrichting van de Aarschotsesteenweg wordt het dubbelrichtingsfietspad heraangelegd in zwarte asfalt in plaats van klinkers

  • Opbraak klinkers fietspad tot en met de fundering. Opgelet: tijdelijk niveauverschil met rijweg na opbraak fundering is 30 cm
  • Aanleg steenslagfundering
  • Aanleg nieuwe onderlaag en bovenlaag asfaltverharding 
  • Lokaal aanpassen van de boordstenen en kasseistroken waar nodig
  • Nieuwe rode markeringen aan overgang met zijstraten

Timing en impact?

Start werken vanaf maandag 26 juni tot aan zomers bouwverlof

De aannemer start de werken ter hoogte van het Montfortcollege. De werf verplaatst zich gaandeweg in de richting van Wezemaal-centrum.

Op de Aarschotsesteenweg geldt eenrichtingsverkeer waardoor auto’s richting Aarschot kunnen blijven doorrijden. Bekijk via de knop actuele hinder de verkeersinfomatie voor weggebruikers.

Parkeren en bereikbaarheid 

Vanaf de start van de werken op maandag 26 juni geldt er op straat een parkeerverbod binnen de werfzone en op de volledige omleidingsweg. Verplaats de dag voordien dus tijdig uw wagen als die op straat geparkeerd staat. Bestemmingsverkeer kan de eigen oprit en handelaars in de werfzone bereiken

Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Tijdens het asfalteren van het fietspad kan uw oprit tijdelijk niet toegankelijk zijn, omdat het asfalt moet afkoelen en er dan niet over kan gereden worden. De aannemer zorgt dan voor een extra brief in de bus. Wij danken u om aan de veiligheid van de arbeiders te denken door u aan de snelheidsbeperking te houden en voorzichtig uw oprit in- of uit te rijden tijdens de werken. 

Alternatieve parkeermogelijkheden zijn:

  • Wijk Rigessel en Wezemaalplein
  • Stukje Holsbeeksebaan achter Chirolokalen

    (via de voetweg tussendoor is de Aarschotsesteenweg makkelijk te bereiken) 

Omwonenden ontvangen voor de start van de werken nog deze bewonersbrief over de werken.

Overzicht projecten omgeving Rotselaar

Er zijn veel werven gepland in Rotselaar en de ruimere omgeving van de Aarschotsesteenweg (N19). In samenwerking met de gemeente Rotselaar, de nutsmaatschappijen, Infrabel en omliggende gemeenten, stemt het Agentschap Wegen en Verkeer de eigen projecten zo goed mogelijk af op de werken van onze partners. De lopende werven vanaf deze zomer 2023 en toekomstige werven die in de ruimere omgeving gepland staan, zijn op deze pagina voor u in kaart gebracht.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier