Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietstunnel voor Leirekensroute in Opwijk

Fietstunnel voor Leirekensroute in Opwijk

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N47

Wat en waarom?

Veilig oversteken

In Opwijk kruist de Leirekensroute, de fietssnelweg op de vroegere spoorwegverbinding Londerzeel-Aalst, de Steenweg op Dendermonde (N47). Om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers er veilig kunnen oversteken, plant Wegen en Verkeer de aanleg van een fietstunnel onder de drukke gewestweg.

Middeneiland zorgt voor veiligheid op korte termijn

In 2021 legde Wegen en Verkeer al een middeneiland aan op de Steenweg op Dendermonde. Sindsdien kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken en zijn ze beter zichtbaar. Het fietspad werd ook iets anders aangelegd, zodat fietsers de auto’s beter zien aankomen. Met deze ingrepen kunnen fietsers op korte termijn al veiliger oversteken in afwachting van een tunnel.

De kruising van de Leirekensroute met de Steenweg op Dendermonde. In 2021 werd er een middeneiland aangelegd. © AWV 2021

Waar staan we nu?

Studie start in 2022

In het verleden waren er al plannen voor een fietstunnel. Omwille van problemen met nutsleidingen moest de bouw toen worden uitgesteld. Een nieuwe studie moet die problemen oplossen en een nieuw ontwerp voor de tunnel opleveren. In 2022 gaat een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer opnieuw aan de slag. Een concrete timing voor de uitvoering is er momenteel nog niet. Zodra we meer weten, leest u dat op deze pagina.

Fietssnelweg 27

De Leirekensroute tussen Aalst en Dendermonde maakt deel uit van de  fietssnelweg F27. Lees er alles over op fietssnelwegen.be/F27. 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier