Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over Haachtsesteenweg (ontbrekende schakel fietssnelweg F214 Vilvoorde - Brucargo)

Context

Context

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N21

Deel van fietssnelweg F214 Vilvoorde-CARGO

Het Agentschap Wegen en Verkeer kan voor de bouw van de nieuwe fietsbrug gebruikmaken van gronden van Brussels Airport. Die terreinen zijn nodig om de taluds van de brug te kunnen aanleggen. De brug zal immers redelijk hoog boven de Haachtsesteenweg moeten liggen, want er moet voldoende ruimte zijn zodat vrachtwagens voor Uitzonderlijk Vervoer onder de brug door kunnen.

Lees meer over de fietssnelweg F14 Vilvoorde - Brucargo. 

De nieuwe fietsbrug wordt veertig meter lang en maakt deel uit van de fietssnelweg “F214 Vilvoorde-Brucargo” die de cargozone van de luchthaven verbindt met de stadskern van Vilvoorde. De fietsbrug zal ook verbonden worden met de bestaande fietspaden langs de Haachtsesteenweg (N21): ook fietsers die vanuit Steenokkerzeel en Machelen komen, zullen er dus gebruik van kunnen maken. 

Op deze website van de Vlaamse provinciebesturen staat een overzicht van alle bestaande en geplande fietssnelwegen. Veel van deze fietssnelwegen zijn realisaties van de Vlaamse overheid. Een voorbeeld is de fietssnelweg F214, die Wegen en Verkeer aanlegde, of de fietsbrug over de Ring rond Brussel in Diegem in het kader van de fietssnelweg F201 Luchthaven-Brussel die De Werkvennootschap zal aanleggen in het kader van hun programma Werken Aan De Ring.