Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over Haachtsesteenweg (ontbrekende schakel fietssnelweg F214 Vilvoorde - Brucargo)

Fietsbrug over Haachtsesteenweg (ontbrekende schakel fietssnelweg F214 Vilvoorde - Brucargo)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N21

UPDATE 10/05/2022: volgens de huidige planning wordt de brug geplaatst in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2022. De Haachtsesteenweg wordt tussen 20u 's avonds en 6u 's ochtends volledig afgesloten voor het autoverkeer. Bekijk onderaan deze pagina de omleidingen vanuit Diegem en Steenokkerzeel in detail.

Wat en waarom?

Het project wordt verwezenlijkt met steun van Brussels Airport en van de Europese Unie. Brussels Airport staat niet alleen haar terreinen af, het investeert ook 200.000 euro. De Europese Unie legt 700.000 euro bij uit het “EFRO-fonds” (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). De rest van de investering (ongeveer 900.000 euro) komt van Wegen en Verkeer.

Met de fiets naar CARGO

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt in 2021 een nieuwe fietsbrug over de Haachtsesteenweg (N21) in Steenokkerzeel. De fietsbrug zorgt voor een betere verbinding tussen CARGO (de cargozone van de luchthaven), Vilvoorde en de andere fietsroutes ten noorden van de luchthaven. Naast de fietsbrug over de Haachtsesteenweg, komt er ook een nieuwe brug waar de fietssnelweg F214 Vilvoorde-Brucargo over de fietssnelweg FR20 Luchthavenring-Brucargo loopt. Zo is het fietspad dat naar de fietsbrug loopt minder steil. 

Beweeg de slider (de grijze lijn) naar rechts om de situatie na de werken te zien. 

Timing en impact?

Werken tot midden juli 2022

De werken zijn gestart in september 2021 en duren ongeveer tot midden juli 2022, net voor het zomers bouwverlof.

Volgens de huidige planning wordt de brug geplaatst in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2022. De Haachtsesteenweg wordt tussen 20u 's avonds en 6u 's ochtends volledig afgesloten voor het autoverkeer. Er geldt die nacht een lokale omleiding via de Luchthavenlaan, die je hieronder in detail kan bekijken. 

Verkeershinder

  • Fietsers: tijdens de werken wordt het fietspad dat parallel loopt met de Haachtsesteenweg afgesloten voor fietsers. Fietsers en van en naar Melsbroek volgen tot het einde van de werken een korte omleiding via de Steenwagenstraat. De fietssnelwegen blijven gewoon bereikbaar.
  • Autoverkeer: het autoverkeer ondervindt weinig of geen hinder. Enkel wanneer we de brug zelf plaatsen over de Haachtsesteenweg, wordt de weg tijdelijk afgesloten. Volgens de huidige planning gebeurt dit rond midden mei 2022.

OMLEIDING IN KAART

N21 Brucargo_omleiding fietsers

De omleiding voor fietsers. Deze geldt tot het einde van de werken. 

Lees alles over de fietssnelweg F214 op fietssnelwegen.be/F214.