Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over Haachtsesteenweg

Fietsbrug over Haachtsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N21

UPDATE 24/09/2021: Wegen en Verkeer startte op vrijdag 17 september met de aanleg van de fietsbrug. De werken duren ongeveer een halfjaar, tot in het voorjaar van 2022. Meer informatie over de verkeershinder tijdens de werken vindt u onderaan deze pagina.

Wat en waarom?

Met de fiets naar CARGO

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt in 2021 een nieuwe fietsbrug over de Haachtsesteenweg (N21) in Steenokkerzeel. De fietsbrug zorgt voor een betere verbinding tussen CARGO (de cargozone van de luchthaven), Vilvoorde en de andere fietsroutes ten noorden van de luchthaven. Naast de fietsbrug over de Haachtsesteenweg, komt er ook een nieuwe brug waar de fietssnelweg F214 over de  fietssnelweg FR20 loopt. Zo is het fietspad dat naar de fietsbrug loopt minder steil. 

Beweeg de slider (de grijze lijn) naar rechts om de situatie na de werken te zien. 

 Het project wordt verwezenlijkt met steun van Brussels Airport en van de Europese Unie. Brussels Airport staat niet alleen haar terreinen af, het investeert ook 200.000 euro. De Europese Unie legt 700.000 euro bij uit het “EFRO-fonds” (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). De rest van de investering (ongeveer 900.000 euro) komt van Wegen en Verkeer.

Timing en impact?

Werken vanaf midden september 2021

Volgens de huidige planning starten de werken op donderdag 16 september of vrijdag 17 september 2021 en duren ze ongeveer een half jaar, tot maart of april 2021. De werken gebeuren vooral naast Haachtsesteenweg. Er is dus weinig hinder voor het autoverkeer.

Verkeershinder

  • Fietsers: tijdens de werken wordt het fietspad dat parallel loopt met de Haachtsesteenweg afgesloten voor fietsers. Fietsers en van en naar Melsbroek volgen tot het einde van de werken een korte omleiding via de Steenwagenstraat. De fietssnelwegen blijven gewoon bereikbaar.
  • Autoverkeer: het autoverkeer ondervindt weinig of geen hinder. Enkel wanneer we de brug zelf plaatsen over de Haachtsesteenweg, wordt de weg tijdelijk afgesloten. Zodra we weten wanneer dit het geval is, leest u dat op deze webpagina. 

IN KAART

N21 Brucargo_omleiding fietsers

De omleiding voor fietsers. Deze geldt tot het einde van de werken.