Overslaan en naar de inhoud gaan

Comfortabele fietspaden en bushaltes langs Hoefijzerlaan

Comfortabele fietspaden en bushaltes langs Hoefijzerlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

R30

Wat en waarom?

Heraanleg van fietspaden en bushaltes

De fietspaden aan beide zijden van de Hoefijzerlaan (R30) in Brugge, tussen het kruispunt met Lane en Korte Lane en het kruispunt met de Pater Damiaanstraat, worden vernieuwd.

  • De stoep en het fietspad wordt opgebroken, aan beide zijden van de weg. 
  • Het fietspad wordt opnieuw aangelegd in asfalt. 
  • Over de hele projectzone wordt er aan beide zijden van de Hoefijzerlaan een veiligheidsstrook aangelegd tussen de parkeerstrook en het fietspad.
  • De kasseien op het kruispunt met de Schouwvegersstraat worden vervangen door asfalt.

Comfortabele bushaltes

De bestaande bushaltes op de Hoefijzerlaan, tussen Lane en de Pater Damiaanstraat, worden aangepast naar comfortabele bushaltes. Op die manier kunnen gebruikers van het openbaar vervoer in de toekomst vlot op en af de bus stappen.

Timing en impact?

Werken vanaf maandag 1 augustus

Na het zomers bouwverlof, op maandag 1 augustus gaan de voorbereidingen voor de werken van start. De werken worden in twee fases uitgevoerd: eerst werkt de aannemer aan de zijde met de even nummers en daarna aan de zijde van de Hoefijzerlaan met de oneven nummers.

Voorbereidende werken

De nutsmaatschappijen starten op 1 augustus met de voorbereidende werken. Volgens de huidige planning zijn deze werken achter de rug tegen begin oktober. 

Begin oktober werken fietspaden en bushaltes

Vanaf 3 oktober kunnen de werken aan de fietspaden en bushaltes dan starten. 

De werken zouden volgens de huidige planning achter de rug zijn tegen eind maart 2023. Als het weer slecht is, kan de timing en planning van de werken nog wijzigen.