Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen op Brusselsesteenweg ter voorbereiding van herinrichting Wolvertemsesteenweg

Aanpassingen op Brusselsesteenweg ter voorbereiding van herinrichting Wolvertemsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Weg

N202

UPDATE 1/10/2020: De aannemer paste de wegmarkering aan het kruispunt met de Spaanse Lindebaan aan en startte met het aanpassen van de aansluiting van De Merodestraat op de Brusselsesteenweg. De aansluiting van De Merodestraat en het verplaatsen van de stopstreep op de Spaanse Lindebaan aan het kruispunt met de Vilvoordsesteenweg moet nog gebeuren. Ten slotte moet de verkeerslichtenregeling nog aangepast worden op de Spaanse Lindebaan aan de kruispunten met de Brusselsesteenweg en de Vilvoordsesteenweg. Al deze werken zijn afgerond voor de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg start.

Wat en waarom?

Ingrepen op Brusselsesteenweg voor werken op Wolvertemsesteenweg

Wegen en Verkeer start midden oktober 2020 met de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg (N211), tussen de Brusselsesteenweg en de Kloosterpoort. Voor we die werken aanvatten, gebeuren er eerst enkele ingrepen op de Brusselsesteenweg zelf: ter hoogte van het kruispunt met de Hoge Beekkant en ter hoogte van het kruispunt met de De Merodestraat en Speelbroek.

Meer info over de werken op de Wolvertemsesteenweg leest u op deze webpagina. 

Timing en impact?

Brusselsesteenweg x Hoge Beekkant: herstellen putdeksels

Bij de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) in 2018 plaatsten we een nieuwe riolering. Op verschillende plaatsen onder de rijweg bevinden zich inspectieputten die worden afgedekt met een deksel. Enkele van die deksels zijn na verloop van tijd losgekomen en veroorzaken geluidsoverlast voor omwonenden. Op twee locaties plaatsen we nieuwe deksels met een stevige verankering, die moet vermijden dat ze opnieuw loskomen. De deksels bevinden zich ter hoogte van het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Hoge Beekkant. 

Hinder: Hoge Beekkant afgesloten tijdens de werken

Vanaf 14 september

 • Om de werken veilig te kunnen uitvoeren, moeten we een rijstrook van de Brusselsesteenweg innemen. Van 14 september tot 9 oktober worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden. 
 • Het kruispunt van de Hoge Beekkant met de Brusselsesteenweg wordt tijdens de werken aan de deksels afgesloten. De bewoners van de Hoge Beekkant kunnen hun auto tijdens de werken parkeren in de ‘s Gravenmolenstraat. Volgens de huidige planning blijft deze maatregel tot 25 september in voege. Mocht de planning veranderen, melden we dat op deze webpagina. 
   

 

Brusselsesteenweg x De Merodestraat: aanpassingen aan kruispunt

Tijdens de werken op de Wolvertemsesteenweg wordt de gewestweg afgesloten voor doorgaand verkeer tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de Kloosterpoort. Om verkeer vanuit Grimbergen richting Vilvoorde en Meise mogelijk te houden, wordt het verkeer vanaf 12 oktober omgeleid via de Spaanse Lindebaan en De Merodestraat. Meer over de verkeershinder tijdens de werken op de Wolvertsemsesteenweg leest u hier.

Tijdens de werken kan je komende vanuit de Merodestraat zowel naar links als naar rechts afslaan. Om dit mogelijk te maken, voert Wegen Verkeer aanpassingen uit aan de middenberm van de Brusselsesteenweg.  

Hinder: De Merodestraat en Speelbroek tijdelijk afgesloten van Brusselsesteenweg

Vanaf eind september

 • De werken ter hoogte van de De Merodestraat vinden plaats tussen eind september en 9 oktober.
 • We plaatsen tijdelijke verkeerslichten zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.
 • De Merodestraat en Speelbroek sluiten we tijdelijk af van de Brusselsesteenweg voor het autoverkeer. Omwonenden kunnen de Brusselsesteenweg bereiken via de Lagesteenweg of de Spaanse Lindebaan. 
 • Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werfzone.
 • De aansluiting van De Merodestraat naar Speelbroek blijft open voor het verkeer.
 • In de Albrecht Rodenbachlaan voeren we tijdelijk eenrichtingsverkeer in van de Vruntestraat naar Speelbroek. De betonblokken aan het kruispunt van de Lagesteenweg met de A. Rodenbachlaan worden tijdelijk weggenomen.
 • Het verkeer kan school De Regenboog in Speelbroek bereiken vanaf De Merodestraat of het centrum van Grimbergen (Lagesteenweg of Pastoor Woutersstraat). Ter hoogte van de school kan het verkeer keren aan de Kiss&Ride en wegrijden via het centrum van Grimbergen.
Omleidingen door werken op Brusselsesteenweg

Brusselsesteenweg x Spaande Lindebaan: aanpassingen markeringen

Begin oktober voert Wegen en Verkeer ook enkele aanpassingen door aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Spaanse Lindebaan. De voorsorteerstrook op de Brusselsesteenweg om af te slaan richting de Spaande Lindebaan wordt verlengd. Deze werken zullen weinig hinder voor het verkeer veroorzaken. Volgens de huidige planning worden ze uitgevoerd op maandag 21 (vanaf 7u00) en dinsdag 22 september.