Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg voetpaden en afgraven taluds op Sint-Jansbergsteenweg/Dorpsstraat/Nijvelsebaan

Aanleg voetpaden en afgraven taluds op Sint-Jansbergsteenweg/Dorpsstraat/Nijvelsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N253

Eind oktober is de aannemer gestart met werken op de N253. Op verschillende locaties in Bertem en Huldenberg worden nieuwe voetpaden aangelegd. De werken worden in verschillende kleine fases uitgevoerd. Er wordt telkens gewerkt in stukjes van maximaal 200 meter. We starten op het grondgebied van Huldenberg, daarna zijn de locaties in Bertem aan de beurt.

Wat en waarom?

Veilige voetpaden in afwachting van grote herinrichting

 

In afwachting van een grote herinrichting van de N253 plannen Wegen en Verkeer en de gemeentebesturen van Bertem en Huldenberg nu al enkele ingrepen om de veiligheid voor voetgangers te verhogen. Deze ingrepen zorgen er ook voor dat de toekomstige herinrichting van de volledige N253 vlotter verloopt.

Langs de N253 wordt er op bepaalde plaatsen de schuine helling langs de weg (talud) afgegraven. Door het afgraven van die taluds kunnen voetgangers veiliger langs de Sint-Jansbergsteenweg wandelen. Daarnaast worden op verschillende plekken nieuwe voetpaden aangelegd. Op sommige plekken komt er een "halfverharding" (geen dolomieten verharding, zoals hier eerder te lezen stond), op andere plekken worden de voetpaden aangelegd in betonnen klinkers.

De aanleg van de voetpaden wordt gefinancierd door de gemeentebesturen van Bertem en Huldenberg, het afgraven van de taluds betaalt Wegen en Verkeer.

Meer informatie over de grote herinrichting van de N253 leest u op deze pagina.

N253 Bertem Huldenberg

Op veel plaatsen langs de N253 ligt geen voetpad of verkeert het in slechte staat. (c) Google Maps.

Timing en impact?

Alternerend verkeer in werfzones van maximum 200 meter

Wegen en Verkeer is begonnen met de werken aan de taluds en de voetpaden op 26 oktober 2020. In een eerste fase zullen er op dertien plaatsen langs de steenweg voetpaden aangelegd worden en op drie plaatsen zullen er taluds afgegraven worden. In een tweede fase zullen er op nog eens twee locaties taluds afgegraven worden en zal er over een afstand van tweehonderd meter een fietspad aangelegd worden. De eerste fase is begonnen op 26 oktober 2020 en zal duren tot in de loop van de maand april 2021. De tweede fase zal in de loop van 2021 uitgevoerd worden, maar we weten nog niet precies wanneer. Zodar dat bekend is, zullen we dat op deze webpagina melden. 

Het overzicht van de verschillende locaties is te vinden via de knop "documenten" in de rechterbalk. De locaties die met geel gemarkeerd zijn, worden in de eerste fase aangepakt, de locaties die met groen gemarkeerd zijn worden in de tweede fase aangepakt. 

De aannemer werkt in werfzones van maximaal 200 meter. Ter hoogte van de werken wordt er een rijstrook ingenomen. Het verkeer kan beurtelings langs de werken rijden rijden over de andere rijstrook, door middel van tijdelijke verkeerslichten. Tijdens de drukke uren zal dit zorgen voor vertragingen op de N253.

Situering voetpaden Bertem Huldenberg