Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg veilige fietspaden langs Assesteenweg

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N285

Augustus 2022 - eind 2022: aanleg fietspaden

 • Wat? Aanleg nieuwe fietspaden, herinrichting bushaltes
 • Wanneer? Van begin augustus tot eind 2022. 
 • Hinder?
  • Het verkeer richting Eizeringen kan over de Assesteenweg blijven rijden, het verkeer richting Asse volgt een omleiding.
  • De omleiding richting Asse verloopt via de Stenebrugstraat, Weverstraat, Van Cauwelaertstraat, Terlindenstraat, August de Feyterstraat, Keizerstraat, Statiestraat, Brusselstraat, Wijmenierlaan en Nattestraat.
  • In de zone tussen de Statiestraat en de Terlindenstraat is de Van Cauwelaertstraat vanaf 6 oktober tijdelijk enkelrichting gemaakt (zie ook onderstaande kaart). Je kan dus enkel richting Zemst/Wambeek rijden en niet richting Ternat.
  • Voor vrachtverkeer (>3,5 ton) wordt een aparte omleiding aangeduid via de Ninoofsesteenweg (N8) naar de Brusselse ring (R0) en de E40. Vrachtverkeer in de richting van Gent kan de omleiding via de Ninoofsesteenweg, Koning Boudewijnlaan en Expresweg (N28-N45) naar de E40 volgen.

Omleidingen tot eind 2022

Update 16/12/2022: Deze kaart toont de omleidingen tot het einde van het jaar.

Begin 2023: 3 weken werken aan laatste zone op Assesteenweg met kruispunt Kerkstraat-Terlindenstraat

Wegen en Verkeer wil in 2023 zo snel mogelijk starten met de laatste werken aan het kruispunt met de Kerkstraat en de Terlindenstraat. Dit kruispunt krijgt een nieuwe verkeerslichtenregeling en de fietspaden aan het kruispunt worden ook veiliger aangelegd.

In de huidige planning kan de aannemer starten op maandag 9 januari 2023, maar dat is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij vriesweer kan dit dus nog wijzigen. 

Verkeershinder tijdens de werken

De werken vragen een aanpassing van de signalisatie voor alle weggebruikers. Als de werken starten worden deze omleidingen van kracht en wordt de Assesteenweg gedeeltelijk afgesloten, samen met de zijstraten Kerkstraat en Terlindenstraat:

 • Voetgangers en fietsers: Om veiligheidsredenen vragen we aan fietsers en voetgangers om deze lokale omleiding (1200 m) in beide richtingen te volgen die start aan de voetweg naast de winkel KLIT na de Ternatstraat. Aan de rechterkant na de Ternatstraat, naast de winkel KLIT volgt men de voetweg tot aan het kruispunt met de Kerkstraat. Sla links de Kerkstraat in en volg tot aan het kruispunt met de Weidestraat. Sla de Weidestraat in en volg verder de Fazantenlaan, Lijsterlaan, en Zwaluwlaan om via de lokale voetweg opnieuw de Assesteenweg te bereiken. Op onze webpagina maakt een kaartje dit duidelijker.
 • Openbaar vervoer: de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Actuele informatie vind je op delijn.be/routeplanner.
   
 • Autoverkeer:
  • Verkeer richting Edingen wordt omgeleid via Nattestraat, Wijmenierlaan, Brusselstraat, Van Cauwelaertstraat,  Weverstraat, Langestraat, Stenebrugstraat om opnieuw de Assesteenweg (N285) te bereiken. De omleiding vermijdt bewust de 3 schoolomgevingen in de Statiestraat. 
  • Verkeer richting Asse, wordt omgeleid via Stenebrugstraat, Langestraat, Weverstraat, Van Cauwelaertstraat, August de Feyterstraat, Keizerstraat, Brusselstraat, Wijmenierlaan, Nattestraat om opnieuw de Assesteenweg (N285) te bereiken.
  • Voor vrachtverkeer (>3,5 ton) blijft de omleiding aangeduid via de Ninoofsesteenweg (N8) naar de Brusselse ring (R0) en de E40.
    
 • Bereikbaarheid: de aannemer zorgt ervoor dat woningen en handelszaken zoveel mogelijk bereikbaar blijven tijdens de werken.

Omleidingen tijdens de werken in 2023