Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietspaden langs Leuvensesteenweg

Aanleg fietspaden langs Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

Veiliger fietsen vanaf grens met Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Wegen en Verkeer start binnenkort met een studie voor de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem. Vanaf de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot aan het begin van de doortocht in Kortenberg bereiden we twee projecten voor:

  • Voor het stuk van Sint-Stevens-Woluwe (grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) tot het kruispunt met de Sterrebeekstraat.
    • Buiten de aanleg van de enkelrichtingsfietspaden wordt er hier ook gekeken naar een doortochtherinrichting voor de kern van Sint-Stevens-Woluwe met aandacht voor onder andere de doorstroming van het openbaar vervoer en het aanpassen van het rioleringsstelsel.
  • Voor het stuk vanaf het kruispunt met de Sterrebeekstraat tot in Nossegem, aan de grens met Kortenberg. Het stuk van Nossegem-centrum behoort niet tot deze studie, omdat daar reeds enkelrichtingsfietspaden werden aangelegd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in 2022 een studiebureau aangesteld om een voorontwerp op te maken dat de volledige herinrichting van de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg tussen het kruispunt met de Walenstraat en Walenweg en het kruispunt met de Prinsendreef en Noodbosweg, ongeveer 2,8 km lang, zal onderzoeken. Meer info hierover kan u terugvinden op deze webpagina.

Waar staan we nu?

Ontwerpstudies van start in 2023

Voor het eerste gedeelte stelt Wegen en Verkeer in de loop van 2023 een studiebureau aan om de ontwerpplannen op te maken. Voor het tweede gedeelte vanaf het kruispunt met de Sterrebeekstraat tot in Nossegem maakt Wegen en Verkeer zelf een ontwerp op. Daarvoor proberen we tegen eind 2023 een eerste concrete ontwerp klaar te hebben. Zodra een concrete timing voor de uitvoering van de werken is vastgelegd, leest u dat op deze webpagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier