Overslaan en naar de inhoud gaan

De werf in beeld

De werf in beeld

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Weg

N771

De werf in een oogopslag

Benieuwd naar het reilen en zeilen op de werf? Hieronder krijg je een exclusieve blik achter de schermen.

Eindresultaat

Betonstort brugdek en fietspad: juni 2021

Bekistings- en wapeningswerken: voorjaar 2021

Wapening is een versterking die in beton wordt aangebracht. Zo krijg je gewapend beton, daar heb je ongetwijfeld al van gehoord! De bekisting zorgt ervoor dat de wapening tijdens de betonstort op zijn plaats blijft zitten en de beton kan uitharden. 

Funderingswerken: november - december 2020

We voeren de paalfundering uit voor de toekomstige brugpijlers en plaatsen de wapening van de vloerplaat. (18 november en 9 december 2020)

Grondverzet: oktober 2020

De Europalaan is over een lengte van 60 meter opgebroken. De ondergrond wordt afgevoerd om plaats te maken voor de fiets- en faunapassage. (5 oktober 2020)

Start van de werken: september 2020

Eerste werken op de Europalaan! We graven de talud af langs de gewestweg. En vervolgens schrapen we de asfalt af en breken we een deel van de weg op. Hier verschijnt de fiets- en faunapassage.  (21 september 2020)

Fietsers rijden om de werf heen

Een populaire fietsroute, waaronder de fietssnelweg F75, kruist de projectzone. Tijdens de werken is er een veilige omweg voorzien, rond de werfzone. Na afloop van het project rijden fietsers onder de Europalaan door. (18 november en 9 december 2020)