Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fiets- en faunapassage Vossenberg op Europalaan

Aanleg fiets- en faunapassage Vossenberg op Europalaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N771

Wat en waarom?

Veilige verbinding voor mens en dier

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar een fiets- en faunapassage aanleggen op de Europalaan (N771) in Dilsen-Stokkem, in samenwerking met Natuur en Bos en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. Zo komt er een veilige kruising van het fietspad van het voormalig kolenspoor onder de gewestweg door. Tegelijk ontstaat in de vallei een veilige faunaverbinding voor diverse diersoorten in het natuurgebied Vossenberg. De Europalaan blijft er over een brugconstructie op hetzelfde niveau verlopen. Ter hoogte van de bocht van de Europalaan en de Pannenhuisstraat verderop, worden meteen twee veilige fietsoversteken aangelegd.

De Vlaamse Overheid investeert 3 miljoen euro in deze fietsveilige en ecologisch waardevolle infrastructuur. (Wegen en Verkeer 1,5 miljoen euro, Natuur en Bos 0,75 miljoen euro en Departement Omgeving 0,75 miljoen euro).  

N771 Fiets- en faunapassage Dilsen-Stokkem - Situering
Fiets- en faunapassage Vossenberg_3D

Timing en impact?

Europalaan onderbroken vanaf september 2020

Tot aan het bouwverlof (midden juli 2020) blijft de hinder zeer beperkt. We leggen dan de fietsoversteken aan in de bocht van de Pannenhuisstraat en voeren snoei- en rooiwerken uit langs de Europalaan, ter hoogte van de fietsoversteek.

Vanaf september 2020 neemt de hinder toe. Bij de start van de bouw van de fiets- en faunapassage wordt de Europalaan een half jaar onderbroken voor alle verkeer. 

Meer informatie over de minderhinder-maatregelen vindt u onder Timing en fasering, in de rechterkolom. 

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail