Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fiets- en faunapassage Vossenberg op Europalaan

Aanleg fiets- en faunapassage Vossenberg op Europalaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N771

Wat en waarom?

Veilige verbinding voor mens en dier

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf het najaar 2020 een fiets- en faunapassage aan op de Europalaan (N771) in Dilsen-Stokkem, in samenwerking met Natuur en Bos en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. Zo komt er een veilige kruising van het fietspad van het voormalig kolenspoor onder de gewestweg door. Tegelijk ontstaat in de vallei een veilige faunaverbinding voor diverse diersoorten in het natuurgebied Vossenberg. De Europalaan blijft er over een brugconstructie op hetzelfde niveau verlopen. Ter hoogte van de bocht van de Europalaan en de Pannenhuisstraat verderop, worden meteen twee veilige fietsoversteken aangelegd.

De Vlaamse Overheid investeert 3 miljoen euro in deze fietsveilige en ecologisch waardevolle infrastructuur. (Wegen en Verkeer 1,5 miljoen euro, Natuur en Bos 0,75 miljoen euro en Departement Omgeving 0,75 miljoen euro).  

N771 Fiets- en faunapassage Dilsen-Stokkem - Situering
Fiets- en faunapassage Vossenberg_3D

Timing en impact?

Europalaan volledig onderbroken

In het najaar van 2020 startte AWV met de bouw van de fiets- en faunapassage. Om veilig te kunnen werken, is de Europalaan sindsdien onderbroken voor alle verkeer, dus zowel voor fietsers als voor auto's. 

  • Fietsers kunnen het Kolenspoor maximaal blijven gebruiken.
  • Fietsers op de Europalaan volgen in beide richtingen een veilige omleiding rond de werfzone.
  • Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via Rotem en Neeroeteren

Meer informatie over de minderhinder-maatregelen vindt u onder 'Actuele hinder, in de rechterkolom of onderaan als u mobiel surft. 

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail