Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Maastrichtersteenweg

Vernieuwing Maastrichtersteenweg

Algemeen Overzicht

Date

Status

In studie

Provincie

Limburg

Plaats

De Maastrichtersteenweg zal van de Viséweg tot aan de spoorwegbrug worden vernieuwd met meer ruimte voor zwakke weggebruikers, groen en een kwaliteitsvollere inrichting die rekening houdt met de parkeerbehoeften van de omwonenden. In 2020 wordt verder gewerkt aan de ontwerpplannen. Ten vroegste in de loop van 2021 zouden de werken kunnen aanvangen. De Maastrichtersteenweg zal in de toekomst in de stationsomgeving aantakken op de nieuwe Zuidoostelijke Omleidingsweg richting industriezone Overhaem. 

NO Omleiding Tongeren: overzicht

De Maastrichtersteenweg is en blijft een belangrijke toegangsweg naar Tongeren. De herinrichting van de Maastrichtersteenweg (N79) is noodzakelijk omwille van verschillende redenen:

  • De steenweg is aan een grondige herinrichting toe om de omgeving leefbaar te houden.
  • De fietsstroken op de Maastrichtersteenweg (N79) vormen een veiligheidsrisico. Daarom worden in de toekomst vrijliggende fietspaden aangelegd.
  • Aan de parkeerbehoefte in de omgeving, moet een antwoord geboden worden. 
  • Met de herinrichting wordt ook een gescheiden riolering aangelegd door Fluvius. Zo gaat het vuile rioleringswater naar de zuiveringsinstallatie en komt enkel het regenwater in de beek terecht.
Maastrichterstwg Tongeren

Blijf op de hoogte

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de grote mobiliteitsprojecten in Tongeren, en schrijf je in op de digitale nieuwsbrief.

Schrijf je in

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00
Website