Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolvertemsesteenweg ondergronds en bovengronds in een nieuw jasje

Wolvertemsesteenweg ondergronds en bovengronds in een nieuw jasje

Op maandag 12 oktober start Wegen en Verkeer in samenwerking met de gemeente Grimbergen met de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg. De weg wordt volledig vernieuwd, zowel boven- als ondergronds, tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N202) en de Kloosterpoort. Er wordt geïnvesteerd in gescheiden riolering en de vergroting van het bufferbekken ter hoogte van de Kloosterpoort. De rijweg zelf krijgt een hedendaags wegbeeld met extra aandacht voor verkeersveiligheid en comfort voor alle weggebruikers. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin 2022.



Lees alles over de herinrichting  

 

Ingrijpende rioleringswerken conform Europese regelgeving

De eerste twee fasen van de werken, bovendien ook de meest ingrijpende, staan volledig in het teken van de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Het huidige rioleringsstelsel onder de Wolvertemsesteenweg is verouderd en dringend aan vernieuwing toe. De nieuwe riolering zal een grotere capaciteit hebben met grotere buizen en extra buffercapaciteit aan de Kloosterpoort, zodat er in de toekomst bij hevige regenval geen wateroverlast is. De nieuwe riolering zal afval- en regenwater gescheiden afvoeren, in overeenstemming met de Europese regelgeving. Dat is beter voor het milieu. 

 

Ontdek de fasering van de werken

 

Overzichtelijker en hedendaags wegbeeld voor alle weggebruikers

Naast ingrijpende rioleringswerken, gebeuren er ook bovengronds herinrichtingswerken. Er worden comfortabele en veilige fietspaden aangelegd en afslagstroken naar de Keienberglaan en de Beiaardlaan moeten zorgen voor een vlottere doorstroom van het verkeer. De parkeerstrook op de Wolvertemsesteenweg, ter hoogte van de handelszone, wordt in een laatste fase opnieuw aangelegd. 

 

Tijdelijk parkeerplan om handelaars bereikbaar te houden

De herinrichting van de Wolvertemsesteenweg zal een grote impact hebben op de omgeving. De werfzone, van aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg tot aan het bufferbekken ter hoogte van de Kloosterpoort, wordt volledig afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Om de handelaars in die zone toch bereikbaar te houden, werkte de gemeente Grimbergen in overleg met de handelaars een alternatief parkeerplan uit.

Er komt een tijdelijke parking op de Stationsstraat en een blauwe zone in het eerste gedeelte van de Keienberglaan en de Beiaardlaan. Ook op Schaasput kan er kort geparkeerd worden. Vanaf Schaasput en de parking aan de Stationsstraat is er een voetgangerszone aangelegd zodat voetgangers veilig van en naar de handelaars op de Wolvertemsesteenweg kunnen wandelen. Dankzij een voetgangerscorridor aan beide kanten van de steenweg blijven de handelaars steeds bereikbaar voor klanten.

 

Ontdek de alternatieve parkeermogelijkheden 

 

Informatiekrant ‘Wegwijzer’ en online informatiemomenten

Om de Grimbergenaar uitgebreid te informeren over de impact van de herinrichting, bedeelden het agentschap en de gemeente Grimbergen een informatiekrant in de volledige gemeente. In die krant stond er meer informatie over de timing, de fasering en de omleidingen tijdens de werken. 

Omwonenden en handelaars in de buurt van de werfzone werden op dinsdag 29 september op de hoogte gebracht via twee online informatiemomenten. Tijdens de informatiesessies werden de werken nogmaals uitvoerig toegelicht en was er ruimte voor vragen van de aanwezigen. 

 

Bekijk de opname van een van de informatiemomenten