Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Dijlebrug starten pas op 25 september

Werken Dijlebrug starten pas op 25 september

In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd werd, start de heropbouw van de Dijlebrug niet op 1 september. De voorbereidingen van de nutsmaatschappijen zijn nog niet gedaan en daardoor kunnen zij nog niet starten met het verplaatsen en vernieuwen van hun leidingen. De verplaatsingswerken voor water-, gas-, telecom- en elektriciteitsleidingen ter hoogte van de brug starten volgens de huidige inschattingen vanaf 25 september. De zone op de Provinciebaan tussen de Haachtsesteenweg (N21) en de Dijlebrug blijft dan ook zeker tot maandag 25 september open voor alle verkeer. 

Voorbereidende werken zonder hinder vanaf 4 september

In de aanloop naar de heropbouw van de nieuwe Dijlebrug, zal de aannemer van Wegen en Verkeer vanaf 4 september wel al een aantal voorbereidende werken uitvoeren. Die werken zullen naast de huidige hinder (het beurtelings verkeer op de brug) geen bijkomende verkeershinder met zich meebrengen. De tijdelijke verkeerslichten, die er nu ook al staan, blijven in gebruik. 

Hinder voor fietsers, bussen, auto- en vrachtverkeer in kaart 

Zodra de Provinciebaan en de Dijlebrug worden afgesloten, komen er een aantal omleidingen in voege voor de fietsers, en voor het auto- en vrachtverkeer . Ook de bussen van De Lijn zullen alternatieve routes volgen waarbij niet alle haltes bediend worden. 

>> de omleidingen vanaf 25 september  

Ook heraanleg riolering en stuk Provinciebaan tussen brug en Haachtsesteenweg (N21)

Wegen en Verkeer zal, in samenwerking met Aquafin, de heropbouw van de Dijlebrug combineren met de heraanleg van het stuk van de Provinciebaan tussen de brug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg (N21). Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, de fietspaden worden 2m breed aangelegd en ter hoogte van de zijstraat Dijlekant komt er een beveiligde oversteekplaats.  

>> meer informatie over de werken