Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere fietsovergang op Sint-Jansbergsesteenweg: werken vanaf dinsdag 23 april

Veiligere fietsovergang op Sint-Jansbergsesteenweg: werken vanaf dinsdag 23 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 23 april 2024 op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) in Leuven. Net voorbij de brug over de E40 in Heverlee wordt het fietspad doorgetrokken ter hoogte van het kruispunt met de Bredeweg. Zo wordt de overgang voor fietsers van gescheiden naar gemengd verkeer veiliger. Volgens de huidige planning duren de werken een drietal weken, tot midden mei.

Omleiding via Blokkenstraat

Tijdens de werken wordt de Bredeweg volledig afgesloten van de Sint-Jansbergsesteenweg. Fietsers en bestuurders die de gewestweg willen bereiken moeten in beide richtingen omrijden via de Blokkenstraat. Op de Sint-Jansbergsesteenweg zelf kan al het verkeer blijven doorrijden tussen Leuven en Huldenberg. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat bestuurders de werfzone afwisselend kunnen voorbijrijden.

> Actuele informatie

Betere fietsinfrastructuur in heel Vlaanderen

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) investeert historisch hoge bedragen in veilige en comfortabele fietspaden. In 2021, 2022 en 2023 ging het om respectievelijk 200, 181 en 176 miljoen euro. In 2024 wordt nog eens 220 miljoen euro geïnvesteerd. 

Sinds 2022 werken we aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen, bovenop net geen 380 km vernieuwd fietspad via extra relancemiddelen. Ook onderhouden we vaker onze fietspaden met nieuwe markeringen, extra veegbeurten of het scheren van hagen. De inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.