Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg aansluiting fietspad op Sint-Jansbergsesteenweg aan Bredeweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Wat en waarom?

Vlotte overgang naar gemengd verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) in Leuven. Ter hoogte van de Bredeweg loopt het fietspad richting Huldenberg net na de brug - over de E40 - al over in een fietssuggestiestrook. Wegen en Verkeer zorgt voor een geleidelijke overgang door het fietspad door te trekken tot na het kruispunt met de Bredeweg. Pas daarna komt er een fietssuggestiestrook, waarbij het fiets- en autoverkeer richting Huldenberg gemengd wordt. Aan de andere kant, richting Leuven, blijven de fietssuggestiestrook en fietspad behouden. 

Herinrichting N253 in Huldenberg, Bertem en Leuven

In afwachting van de grote herinrichting van de N253 voert Wegen en Verkeer al enkele ingrepen uit om de veiligheid voor fietsers te verhogen. Dankzij deze ingrepen zal de toekomstige herinrichting van de gewestweg N253 ook vlotter uitgevoerd kunnen worden.

Timing en impact?

Werken vanaf dinsdag 23 april 

Volgens de huidige planning starten de werken op dinsdag 23 april en zullen ze een drietal weken duren, tot vrijdag 10 mei. Volgende verkeerssituaties zullen gelden: 

  • Tijdens de werken wordt de Bredeweg aan de Sint-Jansbergsesteenweg volledig afgesloten voor verkeer
  • Fiets- en autoverkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Blokkenstraat
  • Op de Sint-Jansbergsesteenweg laten tijdelijke verkeerslichten om de beurt verkeer door.

Betere fietsinfrastructuur in heel Vlaanderen

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) investeert historisch hoge bedragen in veilige en comfortabele fietspaden. In 2021, 2022 en 2023 ging het om respectievelijk 200, 181 en 176 miljoen euro. In 2024 wordt nog eens 220 miljoen euro ge├»nvesteerd. 

Sinds 2022 werken we aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen, bovenop net geen 380 km vernieuwd fietspad via extra relancemiddelen. Ook onderhouden we vaker onze fietspaden met nieuwe markeringen, extra veegbeurten of het scheren van hagen. De inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.

 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier