Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig de Leuvensesteenweg oversteken: twee nieuwe fietsoversteekplaatsen in Boortmeerbeek

Veilig de Leuvensesteenweg oversteken: twee nieuwe fietsoversteekplaatsen in Boortmeerbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 september met werken op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Aan de Guido Gezellestraat en aan de Vosweg, twee gevaarlijke punten voor fietsers, moeten nieuwe fietsoversteekplaatsen zorgen voor meer veiligheid. De verkeershinder blijft beperkt.

Veilig oversteken

Langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek fietsen veel jongeren naar school. De twee oversteekplaatsen zorgen op korte termijn voor meer fietsveiligheid. De eerste oversteekplaats komt ter hoogte van de Guido Gezellestraat. Hier pakt de aannemer ook meteen de bushalte richting Leuven aan. De tweede oversteekplaats ligt zo’n twee kilometer verderop, aan de Vosweg. Aan beide locaties worden de fietspaden aangepast zodat ze vlot aansluiten op de oversteekplaatsen. 

Beurtelings verkeer

Sinds maandag 18 september werkt de aannemer aan de Guido Gezellestraat. Hier werkt hij ongeveer 4 weken, tot midden oktober. Begin oktober start hij ook aan de Vosweg. Hier duren de werken ongeveer een week. Midden oktober zitten beide werken erop. De hinder blijft beperkt. Het verkeer kan in beide richtingen gebruik blijven maken van de Leuvensesteenweg. Aan de werven komen tijdelijke verkeerslichten zodat het verkeer beurtelings voorbij de werf kan rijden. Fietsers en voetgangers kunnen ook altijd op een veilige manier passeren.

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle geplande en voorbije ingrepen in Vlaams-Brabant.

Actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/boortmeerbeek.