Overslaan en naar de inhoud gaan

Ring (R0) Halle: vanaf dinsdagochtend minder hinder voor ochtendspits richting Brussel

Ring (R0) Halle: vanaf dinsdagochtend minder hinder voor ochtendspits richting Brussel

Op de avond van maandag 23 september past het Agentschap Wegen en Verkeer de inrichting aan van de werf van het Ecoduct Hallerbos. Daardoor zullen er in de ochtendspits vanaf dinsdagochtend (24 september) in de rijrichting van Brussel opnieuw drie rijstroken in gebruik zijn. En daardoor zal de ochtendspits wat minder moeizaam verlopen dan het laatste jaar het geval was - sinds september 2023 waren er ter hoogte van de werf van ecoduct maar twee rijstroken open voor het verkeer richting Brussel.

Meer informatie over de projecten: 

>> Ecoduct Hallerbos  

>> Brug 'Drasop'

Tot eind volgende week nog hinder voor rijrichting Ittre/Charleroi

Het verkeer in de rijrichting van Ittre/Charleroi zal nog tot het einde van de week van 30 september over drie versmalde rijstroken moeten blijven rijden. Deze verkeerssituatie veroorzaakt extra lange wachtrijen, vooral in de avondspits. 

Nog werken tot tweede helft november 

Tot in de tweede helft van november zal de Vlaamse overheid (de bouw van het ecoduct wordt gefinancierd door het Departement Omgeving en door het Agentschap Wegen en Verkeer, allebei entiteiten van de Vlaamse overheid) voortwerken aan de bovenkant van het ecoduct en (enkel het Agentschap Wegen en verkeer) van de brug ‘Drasop’, maar daar zullen de gebruikers van de ring geen hinder van ondervinden. 

Twee werven gecombineerd

De twee werven op de ring in Halle bevinden zich slechts op anderhalve kilometer afstand van elkaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer plande bewust de twee werven tegelijkertijd in, zodat het één werfinrichting kon gebruiken voor de twee werven samen. En zodat de weggebruiker geen twee keer hinder moet ondervinden.