Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt voor fietspaden en parkeerstroken langs Vinckenboschvest

Opknapbeurt voor fietspaden en parkeerstroken langs Vinckenboschvest

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 5 augustus aan de fietspaden en parkeerstroken langs de Vinckenboschvest (N29) in Tienen. Naast een nieuwe laag asfalt, wordt een deel van het fietspad ook breder en verhoogd aangelegd. De werken duren de volledige maand augustus. De hinder blijft beperkt; er is steeds een rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

> Meer info over de werken

Werken in twee fasen: weg blijft open

De eerste fase van de werken duurt van 5 tot en met 23 augustus. In de week van 25 augustus volgt de tweede fase, zodat de werken eind augustus afgerond zijn. Fietsers kunnen aan de kruispunten net voor en na de werfzone veilig oversteken en zo verder rijden aan de andere kant van de rijweg. De aannemer neemt in beide fasen één rijstrook van de Vinckenboschvest in, waardoor gemotoriseerd verkeer steeds over de andere rijstrook kan blijven doorrijden. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Comfortabel fietsen en parkeren

De fietspaden en parkeerstroken tussen de Bostsestraat en Aandorenstraat krijgen in twee fasen een opknapbeurt. Eerst worden de fietspaden en parkeerstroken richting de Zuidelijke Ring over een afstand van 200 meter opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt. Tegelijk vormt het agentschap het bestaande fietspad om tot een breder en verhoogd voet- en fietspad. In de week van 25 augustus krijgen de resterende fietspaden en parkeerstroken aan beide kanten van de Vinckenboschvest een nieuwe laag asfalt. Deze onderhoudswerken gebeuren in afwachting van de grote herinrichting van de Tiense Vesten tussen de Zuidelijk Ring en de Aandorenstraat waarover momenteel een studie loopt.    

> Meer info over de studie

Betere fietsinfrastructuur in heel Vlaanderen

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) investeert historisch hoge bedragen in veilige en comfortabele fietspaden. In 2021, 2022 en 2023 ging het om respectievelijk 200, 181 en 176 miljoen euro. In 2024 wordt nog eens 220 miljoen euro geïnvesteerd.

Sinds 2022 werken we aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen, bovenop net geen 380 km vernieuwd fietspad via extra relancemiddelen. Ook onderhouden we vaker onze fietspaden met nieuwe markeringen, extra veegbeurten of het scheren van hagen. De inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.